Skrivpuff. H, 13 januari, 2016.

Hemma, hosta, här, humbug, hamam, harem, huka, högfärdig, högakta, hög, håg, hitta, hasta, hes, hemma, han, hon, hen, hov, häst, hugad, hinna, härma, haka, hicka, höst, hasa,

 

Hon slängde en hastig blick ut genom fönstret. Snön yrde som ett vit lager som grumlade horisonten. Hur skulle hon kunna lita på att planet gick som det skulle? I det här vädret? Förmodligen skulle hon bli tvingad att hasta över till transferen och komma på det andra planet i sista sekunden. Hon kunde bara hålla tummarna för att bagaget skulle hinna lastas om. Det vore inte första gången det hamnade på villovägar. Personalen brukade alltid besvara henne med en högfärdig blick när hon frågade vad som hänt med det och när det skulle dyka upp. De kunde aldrig svara på sådant. Istället skyndade de alltid att hasta iväg från besvärliga kunder med obehagliga frågor.

 

Hon hade lagt till sig med vanan att packa lätt och enkelt. Helst med enbart handbagage. Men det var svårt. Hon behövde såväl linsvätska som pincett dagligen. Visst gick det alltid att hitta det senare, men det där förra var desto svårare. Ofta var det lättare att köpa tunga mediciner än en flaska steril vätska av rätt fabrikat. Dyrt var det också. Hon brukade lösa det med att packa en liten väska med obetydliga saker som kunde checkas in, resten vek hon omsorgsfullt ner i en mindre som uppfyllde reglerna för handbagage. Många klädombyten av hög kvalitet fick hon hålla sig till hemmavid. På resande fot gällde andra lagar. Det var svårt. Men det gick. Ju fulare hon kände sig, ju mer underlägsen hade hon upptäckt att hon blev. Det irriterade henne. Vad var det med utseendet som var så otroligt viktigt? Hon blev inte klok på det där och fick tvinga sig själv att pressa ner axlarna och slappna av i käkarna varje gång den ytan gjorde sig påmind och slog ut självkänslan. Det hjälpte. Om hon bara kom ihåg det.

 

Hon suckade och tittade ut igen. Det snöade inte längre lika ymnigt. Horisonten syntes klarare igen. Sakta reste hon sig upp från skrivbordet. Det var dags att plocka ihop det sista och lämna hemmet bakom sig.

7 thoughts on “Skrivpuff. H, 13 januari, 2016.

  1. Älskar att leta saker i djupet av dina och andras texter och här hittade jag allt några gobitar. Självkänsla klädsel och att inte utstråla något i dessa kläder. Var tittar folk? Ser de inte ögonen utstrålning och hela kroppen och ansiktets mimik? Gillar verkligen din text *tack* /kram

  2. Bra skrivet! Funderar på varför utseendet är så viktigt för vilket bemötande man får och förmodligen också ger.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s