Skrivpuff, värre, 28:e januari, 2016.

 

 

Herregud, du ser då värre ut än vanligt, utbrast kvinnan i kassan.

Jag stirrade på henne häpen och oförstående. Visst hade jag ett stort sår i ena mungipan men så farligt var det väl ändå inte? Jag besvarade henne med en trött blick men hon hade redan övergått till att sköta sitt jobb och suckade samtidigt som hon började skanna in min frysta matlåda.

 

Findus kåldolmar. Jag hade inte ätit kåldolmar sedan jag var barn. Plötsligt hade suget satt in. Svårt och obändigt. Jag blev tvungen att köpa en sådan där papplåda med maskinmat. In med råvaror i ena änden, ut med en fylld kartong i den andra.

 

Att göra egna var helt uteslutet. Det verkade för komplicerat. Nu ångrade jag att jag inte nöjt mig med en enkel omelett på rester. Det här var det sista jag behövde just nu. Det räckte att det där munsåret stramade och värkte, att det sprack när jag rörde på munnen. Men vad visste hon om sånt? Hon som alltid hade läppstift som matchade de röda naglarna på fingertoppar som nästan aldrig behövde slå in siffror. Själv fick jag nöja mig med cerat och ett genomskinligt plåster. Den starka vårsolen fick alltid läppen att blomma ut i ett kluster av variga små bölder omöjliga att sminka över. Men ändå. Värre än vanligt? Och hur illa var det när allt var som vanligt? Jag tog min kartong i ena handen, höll kvittot i den andra och rörde mig mot utgången. Varför hade jag inte frågat vad hon menade? Haft lite mål i munnen och sagt ifrån istället för att bara stå där och se dum ut. Men nu var det för sent. Nu, halvvägs ut genom de automatiska dörrarna, kunde jag inte plötsligt gå tillbaka och ställa henne mot väggen.

 

Eller kunde jag kanske det?

10 thoughts on “Skrivpuff, värre, 28:e januari, 2016.

  1. Gillar dessa tankar!
    Herre Gud så komplext försvarslös man skulle bli om en kassör eller en kassörska sa så här *ler*
    Helt utan ord i chocken. Mycket bra berättat / kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s