Skrivpuff, Tillbaka, 4:e februari, 2016.

 

Borde han vända tillbaka? Han var osäker. Men det var hans jobb, och han måste gå om han ville behålla det. Förstod hon inte det? Det här var inte vilket jobb som helst. Det var ett specialuppdrag. Hos drottningen. Och så var det faktiskt en kattuggla, mitt i city. Det gick bara inte att missa. Ville han fortsätta som ornitolog i kunglig tjänst, var han faktiskt tvungen att gå nu. Annars skulle han riskera att hamna på en sämre tjänst, någonstans ute i landet. Det vill han inte och säkert inte hon heller. De skulle vara tvungna att flytta ut ur lägenheten i Kensington, kanske bo i någon trist håla med en enda lokal pub där allt skvaller filtrerades genom ölosande munnar. Vad skulle de inte säga om en nyinflyttad fågelskådare från storstaden?

 

Dessutom, en kattuggla… mitt i city… Han höll hårt om stativet och gick med fasta steg mot Notting Hills tunnelbanestation. Egentligen borde han not ta en taxi, tänkte han, men det skulle nog gå bra att samsas med de festglada människorna i för årstiden alltför tunna kläder. Att någon försökte rycka hans utrustning ifrån honom kunde likaväl hända dagtid. Det var onödigt att betala extra för taxi bara för att det var natt. Det var fortfarande många ute på gatorna. Han kände sig trygg, avslappnad och glad. Om Sophie nu bara kunde förstå varför han måste göra det här och att det var för allas bästa.

 

Framme vid arbetsplatsen slank han in genom personalentrén och hälsade med en nickning på vakten som satt i sin glasförsedda kur innanför porten. En smal korridor med lysrör ledde ner till det lilla skåpet där han hade sina gummistövlar. Raskt tog han av sig träningsskorna och lät fötterna glida ner i de gröna knähöga skorna. Med stadiga steg gick han mot utgången på baksidan. Han öppnade dörren, drog ett djupt andetag och steg ut i den tysta, mörka trädgården.

4 thoughts on “Skrivpuff, Tillbaka, 4:e februari, 2016.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s