Skrivpuff, Lyx, 11:e mars 2016.

Lyx

 

Hon hade aldrig tänkt att det skulle finnas någon lyx i att gå runt i skogen. Tallarna stod där de stod, lika så granarna och de små enarna. Mossan luktade som den alltid hade gjort. Lyxen fanns alltid i storstadens larm och ljus, på restaurangerna, diskoteken och de små barerna, hade hon tänkt. En gång i livet hade hon flytt undan allt det där levande gröna som dolde så mycket ovisst. Solen värmde så mycket bättre mot gatans sten och väggarnas betong än i den skuggiga gläntan. Det fanns så mycket att se, så mycket att göra och så många saker att köpa.

 

Men nu stod hon här igen. Mitt i skogen. Fötterna nedstuckna i ett par svarta gummistövlar som var någon storlek förstora. Solens strålar som lockade fram olika nyanser i de gamla stammarna och som fick marken att vibrera. De blåa bären som tyngde ner tuvan.  Ljungen som krasade under hennes fötter. Hon skrattade till. Hon som alltid tyckt det varit så löjligt med trädkramare och att naturen kunde ge näring åt själen, skulle tvingas bekänna färg. Hon hade haft fel. Den var någonting mer än en stor samling till synes död materia. Den var ett stort organ som andades och levde, som gav utan att kräva någonting tillbaka. Ett mystiskt väsen som fick hennes inre hastighet att slå av på takten.

 

Hon lade handen mot en knagglig trädstam, tacksam att den fanns där och skulle finnas kvar länge efter henne. Hon hade den bara till låns. Ingenting stod och föll med henne. Allt skulle finnas kvar även när inte hon gjorde det. Det var en lyx. Hon förstod det nu.

Advertisements

4 thoughts on “Skrivpuff, Lyx, 11:e mars 2016.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s