Skrivpuff, Lätt rätt sätt mätt klätt, 21:a mars 2016.

 

Men! Har du inte klätt dig än?

Han tittade på henne där hon satt i sängen. Det randiga nattlinnet låg i en hög bredvid henne. Små fingrar rev och slet i håret som tvinnats till en fläta som gnuggats till oigenkännlighet under natten.

Förstår du inte, sa han och böjde sig fram mot henne, att du måste klä dig och äta innan du börjar med håret?

Hans hand vilade lätt på hennes ena axel. Hon skakade av sig den med en frustning. Det lilla ansiktet knep ihop sig och ögonen stirrade trotsigt bort från honom. Han suckade och gick ut till köket igen. Handen slöt sig om kaffekoppen. Den var fortfarande varm, tänkte han och förde den till munnen. Han kände sig uppgiven. Han ville göra rätt, få henne att förstå vad som gällde utan att bli arg och stressad. Det fanns bara ett problem. Han visste inte vad som var rätt sätt och det verkade han ha gemensamt med experterna vars råd han läst sent om kvällarna. De sa emot varandra, ibland sig själva, och inget hade hittills fungerat. De skulle bli sena idag också. Men då får det väl bli så, tänkte han och sjönk ner på stolen intill bordet innan han lutade pannan mot dess väldiga träyta.

 

Advertisements

4 thoughts on “Skrivpuff, Lätt rätt sätt mätt klätt, 21:a mars 2016.

  1. Associerade till min morfar som fick ta hand om min mormor som blev dement. Verkligen inte lätt. Han sov inte en hel natt på sju år. Bra gestaltat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s