Skrivpuff, 14:e april, 2016.

Fem ord på L

Le

Lugn

Livlig

Lite

Lustig

Försök att le för en gångs skull. En pojke kommer aldrig att vilja ha en flicka som inte ser glad ut! Du måste inte alltid vara så tråkig.

Flickan med det axellånga håret tittade upp på kvinnan med spolar under vit snusnäsduk, men sa ingenting. Axlarna hade sjunkit framåt, som om hon försökte dölja de begynnande små brösten som börjat skava under tröjan. Händer krampaktigt slutna kring ett gammalt nummer av Allers.

Du är ung, du behöver ut och dansa. Helst innan du blir för tung. Liva upp det lite. Du kan inte bara sitta här och se sur ut. Och nu suckar du också! Du är lustig, du!

Kvinnan damp ner i en stoppad soffa med rosa sammetstyg, nappade åt sig en cigarett ur ett röd-vitt paket på bordet intill och tände den med ett klick. Hon sög på den och lutade sig bakåt, lät blicken vandra runt i taket.

Lägg ifrån dig den där gamla tidningen! Ut och hitta på saker istället för att sitta hemma och läsa allt du kommer över. Det är inte bra för dig. Du kommer aldrig få några vänner på det här viset. Alla tycker att du är trist och snart är det försent för dig att få några!

Röken steg sakta uppåt och sällade sig den svarta soten som täckte det en gång kritvita taket allt mer. Flickan följde strimmorna med blicken bort mot det spröjsade fönstret i klarlackat trä. Lövträden böljade i vinden och solen glimmade till mellan de ljust gröna bladen. Visst, hon skulle nog gå ut, tänkte flickan. Men tidningen, den skulle med.

Advertisements

3 thoughts on “Skrivpuff, 14:e april, 2016.

  1. Så jobbig den kvinnan är! Kan verkligen sätta mig in i känslan för flickan. Bra gestaltat. Fick höra liknande kommentar i tonåren, att jag alltid såg plutig och ledsen ut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s