Skrivpuff, 31:a maj, 2016.

 

Tveka

 

Handen drogs undan. Han såg upp på henne, förbryllad över att hon tvekade. Varför hade han inte märkt att hon inte var redo? Nu satt han här med den svarta asken i handen, osäker på hur han skulle reagera. Skammen slog honom hårt i magen och han fick tvinga sig själv att andas djupt för att inte slå den ifrån sig och projicera den på den blonda kvinnan mittemot.

 

Vad menar du med att du inte vill..?

Hon såg honom rakt i ögonen och avvaktade en liten stund innan hon svarade, som om hon ville väga varje ord innan hon uttalade dem. Han kände svetten bryta ut i pannan. Istället för att skratta av glädje, skåla i champagne, satt han nu och bet ihop. Slipsen verkade strypa honom och han ville lätta på den men tvekade. Det skulle inte se bra ut, han måste visa sig stark, inte bryta ihop nu.

Ja, men du vet ju att vi har haft våra issues, sa hon och slätade ut en inbillad rynka på den vita duken under desserttallrikarna. Jag tror bara inte att vi är redo… vi verkar vilja olika saker…

Olika saker, som vad då? Jag förstår inte…

Du vill ju ha familj och villa, men jag trivs bäst i stan och dessutom tycker jag inte att jag partat klart än… det känns fel att binda upp sig nu när livet äntligen börjar ta fart, med karriären och allt också..

Varför har du inte sagt något tidigare? Jag förstår ingenting…

Det har jag, men du har inte velat lyssna. Du har kommit hem sent och sen ändå setat uppe och jobbat halva nätterna. Så det har varit lite svårt att få kontakt med dig, kan man säga… på djupet liksom.

Du vet att jag har haft mycket att göra på jobbet, det har jag alltid vid den här tiden på året och jag har försökt kompensera det genom att lägga all annan tid på dig och mig.

Jag vet inte… jag har inte riktigt märkt det. Det är som att du tagit mig för given och jag har fått sköta allt i hushållet.

Ja, jo, jag vet att du fått göra jättemycket och jag uppskattar det verkligen. Men varför har du inte sagt något?

Men nu lyssnar du ju inte igen!

Jo, det gör jag väl visst det!

Nej.

Jo..?

Nej, det gör du inte för då hade du hört vad jag just sa. Du har tagit mig för given och jag har känt mig som en städerska här hemma.

Förlåt, det var verkligen inte meningen…. jag ska bättra mig, jag lovar!

Ja, bra, fast jag vill inte.

Vill inte vad då?

Fortsätta det här. Det känns meningslöst och vi kommer ingen vart. Förhållandet är som en återvändsgränd.

Ingen vart? Men jag hade ju just tänkt ta det ett steg vidare, och då vill du plötsligt inte!

Nej. Jag ska packa mina saker och flytta hem till Robert.

Robert? Hänger du med den fjanten? Är ni ett par eller vad då?!

Nej, han är en kompis bara, som ställer upp.

Jaså, ja, men det här var ju ett ypperligt tillfälle att berätta det för mig..!

Förlåt, det var liksom inte meningen.. jag försökte, men du viftade bort det med att du behövde jobba och att vi skulle prata senare. Det här var första möjligheten jag fått.

Förstår du inte vad du har gjort mot mig? Här sitter jag och har just fått veta att vårt liv var en ren lögn!

Jag förstår att du är frustrerad och jag är ledsen för att det blev så här. Det var inte meningen och nu kommer du att slippa ur den så kallade lögnen för jag går hem nu och börjar plocka ihop mina saker. Sitt inte uppe och vänta.

 

Han såg hur hennes klänning fladdrade omkring henne när hon lämnade restaurangen och honom bakom sig. Herregud! Vad skulle han ta sig till? Här satt han som ett fån, fortfarande med asken i den högra handen som låg som utspilld på det lilla bordet, och visste inte vad han skulle ta sig till med. Ett första steg var att försöka dra åt sig den kraftlösa armen, resa sig upp och lämna stället. Men han satt tungt kvar. Lät de andra gästerna titta på honom och undra. Det fick vara som det ville, han tänkte inte kämpa emot det. Låt dem glo, sa han tyst för sig själv och kände tårarna rulla ner för kinden.

Advertisements

2 thoughts on “Skrivpuff, 31:a maj, 2016.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s