Skrivpuff, gratis, 28:e september, 2016.

Här ta den, den är gratis.

Flickan sträckte ut handen mot den lilla asken med rosa blommor. Hon sneglade upp mot mamman som var för upptagen med att leta i handväskan efter plånboken för att se vad som hände. Snabbt gled asken ner i fickan på den röda regnkappan med vita prickar. Förstulet lät hon blicken glida ner mot golvet snett framför sig, som om hon hade gjort något fel. Men visst fick hon väl ta asken när hon fått den? Hon kikade upp på mamman ingen, som för att se om hon sett vad som hänt och få stöd. Men mamman betalade mannen i kassan och verkade inte ha märkt någonting alls. Med raska steg lämnade de butiken och gick hemåt.

Den lilla flickans hand slöt sig om hemligheten i fickan. Tänk om mamma skulle upptäcka den och tro att hon tagit den..! Hon kände hur kinderna började blossa. Dessutom fick hon inte ta emot saker från främlingar. Fast var mannen i kassan en främling? Hon visste inte säkert. De brukade ju alltid handla där, kanske tusen miljoner gånger om året, eller så…

Hon började släpa fötterna efter sig, tittade tveksamt upp på den vuxne som spejade ut över trafiken längst med trottoaren. De körde alltid för fort här och att man måste vara uppmärksam hela tiden, det hade hon fått höra sen hon var pytteliten. Man fick inte springa, eller hoppa runt, och aldrig ta sig upp för grässlänten för att sedan springa ner igen, trots att det kittlade så skönt i magen.

 

Advertisements

6 thoughts on “Skrivpuff, gratis, 28:e september, 2016.

  1. Fint skildrat! Det är inte lätt att vara barn alla gånger, trots att många människor menar att barn har en bekymmersfri tillvaro. Men så är det inte alls.

    • Nej, det håller jag verkligen med om.
      Kanske är det många som viftar bort barns bekymmer bara för att det är så enkelt gjort..? Tänkvärt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s