Skrivpuff, misstag, 11:e oktober, 2016.

Ånej, vilket misstag…!

Han stönade och dunkade pannan mot skrivbordet. En fettfläck glimmade svagt på den vita ytan som fick honom att äcklas. Nu skulle han bli tvungen att torka av det också! Alla onda ting är tre, men vad kommer att bli det tredje? Han såg sig om i rummet. Böcker i spikraka rader trängdes i den björkfanerade bokhyllan. De flesta såg orörda ut. Han visste hur han skulle läsa dem för att inte förstöra bokryggarna eller de glättigt illustrerade skyddsomslagen. Ibland tänkte han mer på hur han höll böckerna i handen än vad som stod i dem. Men det fick vara så. Det var viktigt för honom att ha ordning och reda.

Men det där förfrågningen… hur hade han tänkt när han skickat det..? Han suckade och reste sig från stolen för att hämta en trasa till skrivbordet. Vad hade han tänkt egentligen? Inte på vad han gjorde, uppenbarligen… Man skickar inte förfrågningar till ett ex som man inte sett på många år… man gör det bara inte… Men det hade han. Det gick inte att komma ifrån. Han hade gått in på internet, knappat in adressen till facebook och letat upp hennes namn. Utan att han riktigt förstått det själv hade han skickat en request.

Varför ville han ens ha kontakt med henne igen? Det var obegripligt. Hon var en slarver. En sån där som läste sönder böcker och slängde dem hänsynslöst i en hög innan de kasserades rakt ner i pappersåtervinningen. Visst hade hon varit snygg och sexet bra, men herregud! Någon måtta fick det väl ändå vara…

Tofflorna gled lätt mot den polerade ekparketten när han rörde sig mot städskåpet som placerats i köket. Han hade ofta stört sig på det där med att det skulle stå just i köket. Vem hade kommit på en sådan lösning, tänkte han medan skåpdörren gled upp med en gnissling. Städtrasorna låg vikta i prydliga högar, sorterade efter färg. Hans mormor skulle ha strukit dem, men där hade han dragit gränsen. Fingrarna snappade åt sig en grön, slät mirakeltrasa som han sedan fuktade under kökskranen och vred ur. Nu skulle skiten bort. Ut ur hans liv.

Advertisements

8 thoughts on “Skrivpuff, misstag, 11:e oktober, 2016.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s