Skrivpuff, Vilket som, 24:e oktober 2016.

 

 

Vet du vad… jag struntar i vilket… gör precis som du vill.

Han sa det samtidigt som det undslapp honom en tung suck. Axlarna hängde. Han såg naken ut. Blottad. Det tunna håret låg kammat över den flint som han redan som ung fått dras med och svurit över. Gittan började tvivla på sitt beslut. Nyss hade hon varit tvärsäker. Hon skulle iväg. Bort. Måste ta tag i sig själv, sitt liv, innan det var försent. Men nu när Bosse stod där framför henne och påstod att han inte brydde sig, blev hon med ens tveksam.

Han hade alltid varit så snäll. Det var dt som var problemet med honom. Gittan behövde någon som stod emot, som inte gav med sig och lät sig köras över. Någon som var hennes jämlike och som tog sin del av besluten. Bosse däremot, gjorde henne alltid till viljes, fick henne att känna sig bortskämd och divig varje gång hon var tvungen att göra något själv. Det provocerade henne att han verkade rädd för att ta en konflikt med henne. Var hon så hemsk? Eller var det han som var en mes?

Jag tror inte att din verklighetsbild stämmer med hur det egentligen ligger till.

Orden som psykologen fällt när hon sökt hjälp för sin nedstämdhet klingade i hennes minne. Vad var det hon inte förstod? Var det Bosse? Eller något annat? Nej, hon förstod faktiskt inte varför han stod där, framför henne, och påstod en sak med munnen och en annan med kroppen. Tack och lov hade hon en tid inbokad hos psykologen. Hon måste få en chans att reda ut sitt liv. Om hon nu bara kunde koncentrera sig på svaret… den unge mannens röda läppar och sammetslena blick trängde sig på och hypnotiserade henne. Hon borde byta. Men nej, vad skulle hon då se fram emot? Och den där andra, kvinnliga som hon sett på kliniken såg så snipig ut. Gittan skulle aldrig få ut något av ett samtal med henne. Dessutom var mannen med de vackra ögonen kanske Bosse och hennes enda chans…

2 thoughts on “Skrivpuff, Vilket som, 24:e oktober 2016.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s