Skrivpuff, vila, 15:e oktober, 2016.

Nej, låt mig vara…! Jag vill inte.

Men du kan inte bara ligga här, förstår du väl? Ryck upp dig! Försök åtminstone att bjuda till lite..!

Hon tittade ner på sonen som drog täcket hårt omkring sig. Linda suckade. Vad hade hon gjort för fel? Han hade alltid varit så glad och utåt, men på senare tid ville han inte göra nånting och snart skulle han bli underkänd i spanska också. Skulle han komma in på den gymnasieutbildning han ville? Tanken gnagde i henne om nätterna. Hon måste verkligen få honom att ta tag i sig själv igen, det var inte effektivt att ligga hemma i sängen och vila hela tiden. Han blev ju aldrig pigg!

Vad gör dina kompisar nu för tiden, frågade hon och drog lätt i täcket. Det var länge sedan jag såg dem sist.

Vet inte, mumlade Lasse surt och drog hårdare i täcket. Låt mig va, sa jag ju!

Men…

Stick, sa jag!

Linda lommade ut ur sovrummet och slängde en blick över axeln. Hur hade han blivit sådan här, tänkte hon, som en gång varit så glad och snäll. Gosig och påhittig. Nu låg han bara. Sov eller spelade teve-spel. Hon fick tjata iväg honom till skolan. Och hur skulle det gå med spanskan? Skulle det dra ner slutbetyget? Hon måste prata med rektorn. Det fick inte bli så här. Han måste förstå att det var allvar. Hela hans framtid stod ju på spel! Tänk om han skulle bli som Ruben, sonen till en bekant, som vägrat gå till skolan på flera månader. Spanskan var säker bara början…

Hon gick ut i köket och satte på kallvattnet. Nu måste hon ha kaffe för att lugna ner sig. Hon måste kunna tänka, komma på en plan eller strategi. Lasse kanske måste gå om nian, tänkte hon och öste i kaffe i filterhållaren utan att se att hon glömt filtret. Hon måste ta upp det med rektorn. Hon fick mejla honom så fort hon druckit kaffe tänkte hon och tryckte igång bryggaren.

Advertisements

3 thoughts on “Skrivpuff, vila, 15:e oktober, 2016.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s