Skrivpuff, bildinspiration, 30:e november.

”Du, finns det ingen bar eller så, där jag kan sitta”, frågade en man i pikétröja samtidigt som han grabbade tag i ett av butiksbiträdena. ”Jag står snart inte ut längre…”

Biträdet tittade på honom innan hon svarade, som om hon övervägde med sig själv ifall hon skulle skälla ut eller hjälpa honom. Han släppte hennes arm och spejade ut över lokalen.

”Vet du vad”, sa hon lugnt, ”det här är en klädbutik, ifall du inte har förstått det. Ingen sportbar.”

”Du behöver inte vara oförskämd, det var bara en fråga”, sa han och stirrade på henne. ”Min fru har tänkt köpa kläder här, massor med kläder. Men bara om du hjälper mig hitta någonstans där jag kan sitta. Annars blir det inget.”

Butiksbiträdet hängde med en suck ifrån sig galgarna med stickade tröjor på en av klädställningarna. Hon sköt in dem mot väggen så att det gnisslade. Han gjorde en grimas för att demonstrera sitt missnöje och gnuggade handen mot ena tinningen.

”Du vet att det här bara en vanlig lågpriskedja, va”, sa hon och sneglade på honom medan hon förde med honom mot utgången. ”Här måste man fixa allt själv. Det går inte att ställa en massa krav på personlig service och så.”

”Ser du där på andra sidan korsningen?” Hon pekade mot ett stenhus med en port på hörnet. ”På puben där, kan du sitta tillsammans med alla andra män som inte heller pallar att handla med sina fruar.”

Hon såg mannen tyst lomma iväg mot byggnaden med en kasse med Merry Christmas tryckt med stora röda bokstäver på, i ena handen.

”Ja, men var så god, det var så lite så..!”, sa hon tyst för sig själv innan hon gick tillbaka in för att fortsätta hänga upp kläder på redan överfyllda hängare.

Advertisements

4 thoughts on “Skrivpuff, bildinspiration, 30:e november.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s