Skrivpuff, försök, 5:e december, 2016.

Jag gör väl ett försöka, men sen får det vara nog tänkte hon och glodde in i skärmen. Den där jävla tentan driver mig till vansinne. Måste jag svara rätt också eller går det bra med ett felaktigt svar som ändå på något vis är argumenterat motiverat?

Hon rev sig i huvudet. Svor över att hon varit klantig nog att ta i så hår att nageln på långfingret vek sig och gick av. Det sved när hon ryckte bort den helt från sitt fäste intill nagelbandet. En droppe blod trängde fram och rann ut över den ojämna nagelkanten som skivat sig. Nu skulle fingret vara oanvändbart på resten av veckan.

Det fick bli pekfingervalsen, tänkte hon och suckade. Det där hackandet som hon föraktat varje gång hon varit på arbetsförmedlingen eller någon annan myndighetsinstitution där hon tvingats sitta och vänta på att personen bakom skrivbordet skulle hacka klart hennes adressuppgifter. Varför fick de inte gå en maskinskrivningskurs? Hur svårt kunde det vara?

Den egna gymnasieutbildningen hade stått långt ner på rangskalan, men hon hade i alla fall fått lära sig hitta tangenterna. Snabbt gick det. några felslag blev det förstås, men det gick ändå fortare för henne än de flesta andra. Ibland hade hon varit frestad att be om att själv få skriva i sina kontaktuppgifter, liksom för att rädda den andre från en jobbig situation och själv dra nytta av att snabbare komma därifrån. Men hon gitte inte, utan satt där snällt och väntade på att allt skulle bli klart.

Advertisements

3 thoughts on “Skrivpuff, försök, 5:e december, 2016.

  1. Gillar också skrivmaskinskursen som nog aldrig blir utdaterad då vi sitter mer än någonsin framför tangentbord. Kan också känna igen mig i vår i-landsfrustration angående väntetider 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s