Skrivpuff, trots, 10:e januari, 2017

 

Trots vädret gick hon ut. Solen brände på hennes armar och ben. Sandalerna klistrade snart fast vid fötterna. I handen gungade en flaska mineralvatten sakta fram och tillbaka. Det var onödigt att ta med den, tänkte hon. Vattnet skulle snart vara varmt och odrickbart. Den hade åkt med av bara farten, som en slags snuttefilt för vuxna.

Egentligen hade hon velat bli arkeolog. Ligga med näsan tätt mot marken och gräva med spade och borste. Men hon hade insett att hon aldrig skulle klara hettan. Inte ens den mesiga svenska sommaren klarade hon av med sin rödlätta hy. Det fanns inte solkrämer som skyddade under hela långa arbetsdagar. Det var synd, men inget att göra något åt. Istället hade hon försörjt sig som arkivarie på det stora lasarettet. Dragit in och ut arkivlådor med skenor tyngda av journalmappar som dinglade vid varje rörelse.

Hennes vänner hade blivit förvånade när hon sagt att hon skulle gå i pension tidigt och resa till kontinenten för att studera utgrävningar och skriva några reportage för den lokala blaskan. Vad skulle hon ner till solen att göra, som blev så lätt sönderbränd och visste hon något om hur det fungerade med journalistik? Det fick bli som hon hade bestämt, hade hon sagt och slutat lyssna på deras vädjanden. Det här var hennes liv och hon tänkte ta tag i det. Det skulle inte få blaskas ut med mer snömodd och regniga sommardagar eller lysrörsbelysta sjukhuskulvertar. Nu väntade äventyret och hon skulle stå vid rodret.

Advertisements

5 thoughts on “Skrivpuff, trots, 10:e januari, 2017

  1. Vad roligt att hon tog tag i livet och bestämde själv vad hon vill göra! Helt rätt! Det är aldrig för sent förrän det är för sent ;-). Fint skrivet. Jag känner för henne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s