Skrivpuff, uppleva, 17:e januari, 2017.

 

”En kraftig explosion inträffade för ett par dagar sedan i en kärnkraftsanläggning i Tjernobyl med förhöjda värden av radioaktivitet även är i Sverige…”, mässade en torr mansröst ut i köket med de rutiga gardinerna och övervintrade pelargoner.

”Vad mer ska man få uppleva innan man trillar av pinn”, suckade Maja och slog ihop veckotidningen. Hon gick fram till transistorn på fönsterbrädet och vred av den. Katten strök sig mot hennes vänstra ben och Maja grinade till. Såret på benet hade börjat vätska sig. Små fuktstrimmor hade börjat avteckna sig på gasväven hon bundit om det för att skydda såret mot smuts.

”Jaha, vågar jag släppa ut dig nu med tanke på allt radioaktivt skräp som ramlar ner från himlen?”, sa Maja samtidigt som hon böjde sig ner och kliade katten bakom örat. Katten jamade innan den tog ett språng upp mot fönsterbrädan och spejade ut mot ängen med de vitsippor som börjat blomma så fort kälen gått ur marken.

”Det var då ett elände med den där kärnkraftsolyckan…”, fortsatte Maja. ”Du får inte gå och bli självlysande, inte, lilla kattskrälle..!”

Maja tvekade innan hon gick till terrassdörren och låste upp den. Hon gav dörren en försiktig puff och såg katten glida ut, bort mot skogen. Hon följde den med blicken när den spanade efter fåglar bland trädkronorna och gjorde sig redo för ett anfall. Maja ville hejda den. Högt becquerel var inte bra för någon, särskilt inte en liten katt.

Advertisements

4 thoughts on “Skrivpuff, uppleva, 17:e januari, 2017.

  1. Fin “dialog” om jag får kalla det, det . Dialog med katten. Det där med såret var otäckt. Jag ryser åt känslan när katten drog pälsen över…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s