Skrivpuff, 30:e januari, 2017.

Aning

 

Vet du vad, jag har faktiskt ingen aning om vad vi ska göra, svarade Gunnel och lade en hand på Linneas axel. Jag måste nog kolla upp det och återkomma till dig. Är det okej?

Linnea nickade men kände hur hoppet rann ur henne. Om inte Gunnel visste vad hon skulle göra, vem skulle då kunna hjälpa henne? Hon hade försökt prata med mamma, men det hade inte gått. Linnea hade känt sig generad och rädd att göra henne ledsen. Det var så pinsamt alltihopa!

Det brände på kinderna när hon tänkte på det. Bilden som låg där så att alla kunde se den och som visade henne, bakifrån, stå i bara trosorna i omklädningsrummet på simhallen. Kolla vilken tönt, stod det skrivet med stora röda bokstäver på bilden, som lagts upp på Facebook. Linnea visste inte vem som tagit den eller lagt upp den. Många hade delat den och skrivit taskiga kommentarer som fick henne att må illa. Det gick inte att se vem som lagt upp den först hur mycket hon än letat runt.

Linnea hade stannat hemma från skolan i flera dagar, men sedan hade mamma fått nog och tvingat iväg henne. Hon var ju inte sjuk, hade mamma sagt och skjutsat iväg henne. När fröken hade frågat henne i korridoren varför hon varit borta hade Linnea börjat gråta. Allt rann ur henne.

Gunnel hade lyssnat på allt och gett henne en kram när hon tystnat. Men nu, vad skulle hända nu, tänkte Linnea. Skulle hon vara tvungen att gå in till klassrummet och se alla stirra på henne? Höra dem skratta? Hon tvekade innan hon gick in.

Advertisements

5 thoughts on “Skrivpuff, 30:e januari, 2017.

  1. Så fruktansvärt! Ännu värre känns det när man tänker på att liknande saker händer hela tiden. Och omgivningen står handfallen. Väldigt bra! Känner du dig också provocerad idag, tror jag?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s