Skrivpuff, 8:e februari, 2017

Anmäla

 

representation

 

 

Jag tror jag ska anmäla mig till den där kursen i batik, sa Liza och sträckte sig efter en schackruta från kakfatet på bordet.

Batik, frågade Tea och glodde på henne. Menar du att du ska gå runt i såna där baktikfärgade kläder, eller vad då?

Liza svarade inte utan kastade bara in kakan i munnen och sög lite på den innan hon tuggade sönder den. Hon lutade sig tillbaka, blundade och log. En strimma sol smet in genom fönstersmygen och lämnade ena halvan av hennes ansikte starkt belyst och den andra höljt i dunkel.

Jag förstår verkligen inte varför du ska gå en kurs i hur man färgar skumma ringar på tyger, fortsatte Tea. Är inte det helt ute, sen typ… flera år eller nåt?

Det kommer tillbaka, svarade Liza utan att öppna ögonen. Jag har redan sett det. Inredningstidningarna är fulla av batik. Inte av sånt där ringmönstrat, men annat. Äh, jag får visa sen.

Ska du bli designguru nu, sa Tea och skrattade. Starta teveprogram, skriva trendiga böcker och sen sälja sylt under ditt eget namn?

Ingen dum idé, svarade Liza och kisade mot fönstret och dess gröna krukväxter med stora, genombrutna blad. Varenda snubbe verkar ju kunna göra det, så varför inte jag? Hur svårt kan det vara att gå barfota på ett parkettgolv och slänga ur sig fantasier om hur det skulle kunna bli?

Nej, visst, skrattade Tea. Bli det. Jag kommer att stötta dig hela vägen. Glöm inte bort mig bara när du nått toppen…!

Jag skulle aldrig i hela livet kunna glömma dig, protesterade Liza.

 

foto: Knytbatik, indigofärgad botten med vita utsparade mönster. Tyget är av gles tuskaft. Silke. http://europeana.eu/portal/record/91643/SMVK_OM_objekt_114548.html

Advertisements

5 thoughts on “Skrivpuff, 8:e februari, 2017

  1. Det där flytet i texten som jag älskar! lyckost med sådan förmåga!
    Sedan ler jag vid tanken – den tiden när alla mina fastrar batikade och jag fick det ena efter det andra – är fortfarande trött på batik 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s