Skrivpuff, 21:a februari, 2017.

Rösten var djup och mörk

Nu får du ta tag i dig själv, domderade den, du vet att du är en idiot så skärp dig nu!

Ywonne hörde rösten i huvudet. Den var djup och mörk, påminde om fadern, och hackade som ivrigast på henne när hon kände sig ur balans. Idag måste hon visa för chefen att hon klarade provet, att undersökningen blivit genomförd utan minsta misstag eller felformulering. Ywonnes hand gled upp mot näsan. Självklart var hon på väg att bli förkyld mitt i alltihopa..! Det hade börjat spänna och värka runt bihålorna. Det var just typiskt henne!

Jag har gjort så gott jag kunnat, sa hon tyst för sig själv, och mer därtill.

Men du vet att du är en korkskalle oavsett hur du kämpar på, protesterade rösten, ingen är intresserad av vad du har att säga! Det blir bara samma gamla visa av rappakalja.

Ywonne kände hur pannan började bli blank. Hon lät blicken glida runt i rummet för att distrahera sig. Salen var fylld med män klädda i slips och kostym. De satt liksom hon själv, runt ett avlångt träbord fyllt med glas och mineralvattenflaskor. Ywonne var inte den ende som skulle presentera sitt projekt för styrelsen, men ingen av de andra talarna hade dykt upp än. Hon kikade mot fönstret. Små tussar av moln gled förbi därutanför och fick Ywonne att önska att hon vore en fågel. Lätt, fri och bevingad. Men vad hjälpte det? Här satt hon ju, och skulle snart manifestera sin egen oduglighet inför hela företagets maktelit.

6 thoughts on “Skrivpuff, 21:a februari, 2017.

  1. Oj vad bra skrivet! Varför är vi så hårda mot oss själva? Många av oss iaf. Jag lider med Ywonne. Jag håller tummarna för att det gick jättebra när hon väl kom igång.

  2. Å fy så hemskt! Jag känner verkligen hennes självkritik, om den nu kommer från fadern, så skoningslös mot sig själv. Och molnen som far förbi utanför fönstret blir som en väldigt efterlängtad frihet och ett andetag där i det fängslande självhatet. Bra!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s