Skrivpuff, 24:e februari, 2017.

Vilseleda

 

Menar du att du är en sån där som luras, sa han och kröp närmare Lisen, en sån där som retas lite men sen vänder på klacken? Spelar fin och svårflirtad? Jag vet ju att du vill..!

Lisen tryckte sina händer mot hans bröst och försökte fösa bort honom. Hans andedräkt stank av kaffe och whisky och fick Lisen att rynka på näsan och vrida bort huvudet.

Ajajaj… du ska inte hålla på så här, förstår du, sa han och Lisen kände hur hans grepp om henne hårdnade. Inte ska du trilskas så här, när Olle vill känna lite bara…!

Hans händer gled runt över Lisens kropp och hon svalde hårt. Kroppen var spänd som en fiolsträng och hon hade svårt att se tydligt. Varför hade hon låtit honom bjuda på drinkar och sedan suttit och skrattat åt hans lama skämt? Innerst inne hade hon ju vetat att det inte var bra. Alla hade varnat för det. Men hon hade inte lyssnat, skrattat och sagt att alla är olika. Att man inte kan döma på förhand. Alla är oskyldiga tills…

Men här stod hon nu och var arg på sig själv. Varför hade hon inte lyssnat? Hon var så himla naiv! Hon körde in naglarna i hans armar och tryckte till. Han skrek till, kallade henne hora och svor. Greppet om henne hårdnade ytterligare. Lisen kände paniken stiga inom sig. Var det nu det skulle ske? Var det hennes tur nu?

Som om hon betraktade sig själv utifrån såg hon hur hon la händerna på mannens axlar och tryckte till samtidigt som ett knä stötte till hårt mot hans skrev. Hon hörde honom stöna och svära åt henne när hon flydde därifrån, rädd att han skulle grabba tag i hennes ben och fälla henne. Lisen sprang flera kvarter innan hon vågade stanna och andas i skydd av en mörk port. Hjärtat galopperade bröstet och det susade i öronen. Det smakade blod i munnen och hon spottade. En kraftig känsla av paralysering sköljde över henne. Musklerna spjärnade emot, hon fick svårt att andas och blev yr. Om han hittade henne nu, tänkte hon, skulle det var kört.

Advertisements

4 thoughts on “Skrivpuff, 24:e februari, 2017.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s