Skrivpuff, 2:a mars, 2017.

Till salu

 

Hon sprang förbi till salu-skylten, fram mot de stängda trägrindarna och lyfte haspen som höll dem samman. Grindarna öppnades med ett knarr som fick fjärilarna i magen att flyga upp. Doris drog in ett djupt andetag innan hon sakta steg in i trädgården. Det luktade mylla och färskt sommarregn. Skosulorna knastrade mot de små stenar som täckte gången in mot huset.

Det var ett sådant där drömhus med spröjsade fönster och punschveranda, snickarglädje och utsikt över ner vattnet mellan grönskande träd. Hon hade hittat det på Hemnet och känt direkt att hon måste ha det. Hon skulle inte kunna leva utan det. Det ljust gula huset stod som en trygg säker hamn i hennes annars stormiga liv. Här skulle hon få ro.

Hon brydde sig inte om att vännerna sa att det var för stort för henne att bo ensam i. Det gjorde henne inget att hon skulle få rum som hon knappt hann vistas i. Det viktiga var att hon fick bo i huset. Om det behövde renoveras, eftersom det stått tomt så länge, skulle hon göra det med varsam hand.

Vinden tog tag i lockiga hår och hon lät det vara så. Just nu kunde ingen se henne och om hon såg vindpinad ut bar det bara hon själv som kunde se det. Om det fanns en spegel, vill säga.

Nycklarna brände i handen och hon tvingade sig själv att inte springa upp mot ytterdörren. Den här gången skulle hon ta det lugnt och sansat, inte förhasta sig så som hon kunde göra. Nyckeln gled in i dörrlåset och hon vred om.

Advertisements

5 thoughts on “Skrivpuff, 2:a mars, 2017.

  1. Så viktigt hemmet är! Det förmedlar din text tydligt. Suget, den starka önskan att ha just det här huset. Att det kan förändra oss som människor. Jättefint.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s