Skrivpuff, 16:e mars, 2017.

Rum

Herregud så kvavt det är här inne, sa Lotta och öppnade fönstret ut mot gatan. Du måste få in luft!

Hampus hostade och bad henne stänga igen. Han sa att avgaserna från bilvägen utanför gjorde honom mer sjuk och att de dessutom lade sig som ett fint damm över alla sakerna i rummet. De tekniska prylarna med sina blottade kretskort klarade inte av att dammas av hur ofta som helst, upplyste han Lotta och pekade på en stationär dator som saknade sitt hölje. Lotta kunde se hur fläkten snurrade febrilt för att hålla processorn sval.

Du kan ju inte ha det så där, utbrast hon. Tänk om din katt kommer in och sticker nosen eller svansen in i den där, då dör den ju!?

Ozzy får aldrig vara här inne, svarade Hampus och skrattade. Hur skulle det kunna funka? Han skulle ju ligga där på tangentbordet hela tiden och jag skulle inte få nåt gjort!

Men ändå, tänk om han smiter in! Då kanske du får ångra dig, sa Lotta. Och de här gamla radiostyrda bilarna som bara står här och skräpar utan sina karosser, de är säkert fulla med kvicksilver och annat skit som han kan råka få i sig om den slickar på dem. Vill du verkligen det!?

Jag sa ju att han inte får komma in hit. Dörren är alltid stängd. Det finns ingen risk att något händer honom här. Du kan vara helt lugn, Lotta.

Lotta satte sig på en stol och såg på Hampus. Hon suckade och sa att hon fick väl tro på honom, men om något hände katten skulle hon aldrig förlåta honom. Hampus skrattade åt henne men började hostade igen och fick böja sig fram för att få kraft att hosta ordentligt. Lotta sa att den verkade ha blivit värre men att han såg friskare ut sedan sist och att hon hoppades att han skulle vara kvitt den nästa gång hon kom. Hon gick ut i köket och lade in det lilla matpaketet hon haft med sig i mikron. Den startade med ett surr. Bakom sig hörde hon dörren smälla igen och Hampus komma rullande. Hon såg hur han vant hävde sig över från rullstolen till en köksstol. Idag skulle hon hinna stanna tills han ätit klart.

 

Advertisements

9 thoughts on “Skrivpuff, 16:e mars, 2017.

  1. Fin beskrivning, får känslan av att det kan vara någon släkting som hjälper den rullstolsbundne eller någon vän som han har starka band med. Katten fint inslag i berättelsen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s