Skrivpuff, 22:a mars, 2017.

Räta

Men vad har du gjort, utbrast Lilly och slet åt sig pappersbollen. Hur ska du kunna räta ut den här tillräckligt?

Kaj tittade på henne med glasartad blick utan att röra sig. Det hade gått åt helvete med inträdesproven till Konstfack. Han hade tänkt göra en svit med teckningar av den egna kroppen i rörelse, men varje gång han blev klar med en bild drabbades han av ångest och knölade ihop dem. Nu var det för sent. Proverna skulle fotas och meljas över senast midnatt. Det fanns inte en chans att han skulle ha fem stycken klara till dess. Som det såg ut nu hade han inte ens en färdig.

Men kom igen, Kaj, sa Lilly och ruskade om honom. Du måste söka, du är som gjord för den där skolan!

Det är omöjligt, muttrade Kaj, du ser ju själv hur fan de ser ut. Rena katastrofen!

Lilly suckade och slätade ut ett av papperen mot sitt knä. Manskroppar med överdimensionerad torso eller armar anades i de svarta kolstreck som smetats ut, till viss del av Linns hand, över arken. Inget höll Kajs vanliga kvalitet.

Men du kan inte låta prestationsångesten vinna över dig i år också, sa hon och tittade grubblande ut genom fönstret. Det är bara fem teckningar. Det är minimum. Om du inte försöker, kommer du aldrig vidare!

Jag vet allt det där, skrek Kaj och slog knytnävarna i bordsytan. Men det hjälper för fan inte! Vad är det för vits med den där skolan egentligen? Att bli arbetslös konstnär? Eller vad då? Dessutom får jag inte ihop det.

Men du måste få en chans, sa Lilly och funderade lite innan hon fortsatte. Jag hjälper dig. Ge mig penna och papper. Och några gamla rostiga spikar, eller nåt!

Advertisements

3 thoughts on “Skrivpuff, 22:a mars, 2017.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s