Skrivpuff, 27:e mars, 2017.

Särskilt.

Det var fan vad solen skiner idag, utbrast Rolf. Nu får du ta och dra ner rullgardinen, Gullan, annars står jag inte ut!

Han pillade in ett finger i naveln och gäspade stort innan han ropade på Gullan igen och svor över att hon inte svarade. En solstråle letade sig fram genom krukväxterna i fönstret och landade i ansiktet på Rolf. Han rullade ur sängen och svor. En lördag skulle han inte behöva vakna på det här sättet, muttrade han och tittade på klockan på nattygsbordet. 08:05. Han lyssnade ut mot lägenheten. Det var tyst, så tyst att han skulle kunna höra en knappnål falla. Att grannarna med alla sina tonårsungar sov så här dags, visste han, de brukade knappast börja föra oväsen före klockan elva. Men Gullan brukade vara uppe med tuppen och lyssna på radion samtidigt som hon ställde iordning frukosten. Ring så spelar vi hade hon inte missat på tjugo år, minst. Det spelade ingen roll var de befann sig, klockan åtta knäpptes radion igång och vinjetten fyllde ut rummet. Den var lite för klämkäck för Rolf, men han hade stått ut för hennes skull. Han hörde dessutom aldrig frågorna och om han mot förmodan gjorde det, så missade han alltid svaret.

Det var inte särskilt likt henne att dra upp rullgardinen innan han stigit upp, tänkte Rolf, och absolut inte att hon missade radioprogrammet. Lisa Syrén var hennes favorit. Ingen kunde låta så glad och uppmuntrande som hon, brukade hon säga. Han sträckte sig efter sina byxor som låg slängda över en stolsrygg och kände sig klumpig när han drog dem på sig. Egentligen borde han börja träna, tänkte han, men kom fram till att säkert var farligt i hans ålder och inget någon vettig människa skulle rekommendera.

Han var just på väg att lämna sovrummet när han hejdade sig. Någonting inom honom gjorde motstånd. Han ville inte se det som väntade på andra sidan tröskeln.

Advertisements

5 thoughts on “Skrivpuff, 27:e mars, 2017.

  1. Nej, känner på mig att något dramatiskt har hänt. Antingen har Gullan fått en hjärtattack och ligger avsvimmad (eller t.o.m. död) eller annars har hon stuckit och lämnat honom kvar. Bra skrivet! Igen! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s