Skrivpuff, 5:e april, 2017.

Vi ses, sa han och ställde ifrån sig colaburken.

Åsa betraktade hur han tryckte på sig motorcykelhjälmen och drog upp dragkedjan på det svarta skinnstället med vita detaljer innan han gränslade mc:n och försvann. Det var sista gången hon såg honom. Minnet av avskedet hade etsats sig fast i huvudet på henne och hon gick igenom det i detalj gång på gång. Om hon bara hade övertalat honom att stanna en stund till, eller kanske bett honom ta en omväg eller om hon helt enkelt hade låtit bli att ringa över honom bara för att hon känt sig ensam och i behov av hans sällskap….

Vad tänker du på?

Åsa ryckte till och såg Jonas stå framför henne med en bekymrad min och skyndade sig svara att hon bara tänkte på sommarens semesterresa till Mallorca och hur mycket hon såg fram emot den. Jonas såg lättad ut och satte sig bredvid henne. I handen höll han en röd burk. Åsa behövde inte se logotypen för att veta att det var en cola. Hon svalde hårt. Det spelade ingen roll hur lång tid det gått sedan den där dagen, det var ändå som att det hänt igår. Som om hon fortfarande var där, såg honom försvinna mot horisonten för att några timmar senare får samtalet. Hon hade inte druckit cola sedan dess. Inte velat se åt en motorcykel heller. Jonas visste ingenting. Han skulle bli oroad, misstänkte hon, kanske till och med börja jämföra sig med den kille som en gång försvann så hastigt ur hennes liv. När de var som lyckligast. Och Åsa hade dessutom aldrig sett någon med så vackert leende som Tonys. Hans ögon hade varit varma och djupa. Händerna varsamma. Och hans doft…

Om hon bara inte hade ringt den där gången! Eller insisterat på att han skulle stanna lite längre! Hon svalde hårt och påminde sig om att hon befann sig någon annanstans i livet nu, att han aldrig skulle komma tillbaka, vare sig till henne eller någon annan. Att hon satt där i hammocken på terrassen, med solen värmande på kinderna medan han låg där på kyrkogården. Hon reste sig och gick in i huset.

Vart ska du?

Hon hörde Jonas ropa efter henne och hon svarade att hon bara skulle hämta katalogen med resorna i, att hon ville titta lite på hotellen. Hon gick in på toaletten och vred igång kallvattnet. Det svala vattnet svalkade det hettande ansiktet och hon betraktade sig själv i spegeln. Vi ses, hade han sagt, men det gjorde de inte.

4 thoughts on “Skrivpuff, 5:e april, 2017.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s