Skrivpuff, 27:e april, 2017.

idealiskt

Du, det vore idealiskt om du kunde ta hand om det här, snäste Doris åt Beatrice som satt vid sin skrivmaskin och knattrade. Beatrice såg upp och möttes av en bunt papper som Doris viftade med framför hennes ögon.

Vad är det där, frågade hon och tog bunten i sin hand.

Det är lite försäkringsärenden som ska läsas korrigeras. Du kan väl ta hand om det, du som är så bra och snabb på allt, svarade Doris och vände på klacken.

Beatrice följde henne med blicken och såg hur hon försvann in i fikarummet. Det var just typiskt Doris att lämpa över en massa material på henne och sedan försvinna iväg på rast. Hon hade förhört sig lite försiktigt med de andra tjejerna på kontoret om de märkt av hennes beteende men alla hade bemött henne med oförstående blickar och frågat om Beatrice verkligen trivdes på sitt nya jobb. Det var mycket för allt att sätta sig in som ny. Men Beatrice som redan hade varit där i ett halvår och borde kunna hänga med i tempot vid det här laget började tvivla på sig själv. Inbillade hon sig bara alltihop? Kanske hade Doris befogenhet att dela ut nya uppgifter och hon hade ju trots allt varit den som lärt upp Beatrice i höstas när hon var ny.

Beatrice såg mot fikarummet. De andra tjejerna satt därinne och drack kaffe. Flera av dem rökte, utom Anita som filade naglarna. Deras a-linjeformade klänningar täckte räckte nätt och jämt ner på låren. Beatrice hade köpt en egen för att smälta in, en orangeröd sak med mässingsknappar på fickorna och axlarna. Hon brukade dra i den för att försäkra sig om att den täckte rumpan. Hon hade aldrig varit bra på att hänga med i modet, inte som de andra tjejerna på kontoret.

2 thoughts on “Skrivpuff, 27:e april, 2017.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s