Skrivpuff, 28:e april, 2017.

Arrangera

Kan vi inte arra nåt nån dag, sa Martin, få ihop gänget. Det var så länge sedan sist och det vore synd om vi tappade kontakten helt.

Mia såg på honom. Hans kompisar var trevliga men in för stor dos blev de lätt påfrestande. En fest skulle bli påfrestande. Hon bet på naglarna och svarade inte. Små bitar av nagellacket föll sönder i hennes mun och hon försökte peta ut det med tungspetsen.

Kan du inte sluta med det där nån gång, suckade Martin, det är väl bara småungar som biter på naglarna?

Mia suckade och frågade om posten kommit i ett försök att byta samtalsämne. Det hade den inte svarade Martin och återgick till planerandet av festen.

Men har vi verkligen råd med det, sa Mia lågt, och du vet hur det blir. De kommer hit, äter och dricker och sedan drar de vidare så fort spriten är slut.

Martin protesterade. Hans kompisar var inte alls såna och de kunde ju alltid hänga med vidare ut på stan själva också. Han suckade och slog ut med händer och sa att om hon inte ville så kunde de lika gärna skita i det, så som de alltid brukade. Nu skulle han ta en nypa frisk luft, sa han. Mia såg hur Martin försvann ut i hallen och hörde hur ytterdörren slog igen bakom honom.

Advertisements

3 thoughts on “Skrivpuff, 28:e april, 2017.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s