Skrivpuff, 10:e maj, 2017.

Ren

 

Den där koppen är inte ren, sa Tanja till servitrisen bakom disken i det murriga fiket. Du ser väl själv att det är läppstift på den!?

Tanja pekade med ett finger mot en liten rosa fläck på sidan av koppen. Servitrisen suckade, tog koppen, hällde ut den rykande cappucinon i vasken och torkade av händerna på det gröna förklädet som var knutet med en rosett på ryggen. Det bruna håret var uppsatt i en slarvig knut mitt på huvudet och glasögonen gjorde hennes ögon mindre än de i själva verket var.

Tanja rätade till sina solglasögon som höll undan håret från ansiktet. Prada. Hon hade sett dem på flygplatsen i Milano och varit tvungen att köpa dem. Svarta med stålgrått glas. Den svarta dräkten satt stramt kring hennes vältränade rumpa och hon kände hur männens blickar granskade den ingående. Hon hade ingenting emot det, de fick gärna titta.

Då var den klar, sa servitrisen och ställde nonchalant fram en ny kopp så att den ljust bruna drycken skvimpade över kanten och rann ut över fatet.

Kan du åtminstone ge mig några servetter, fnös Tanja och mönstrade servitrisen uppifrån och ner och läste på namnskylten som blänkte av gul metall på hennes bröst. Klarar du det, tror du, Månah?

Tanja skrattade till, tog emot servetterna mellan tummen och pekfingret och vände på klacken. Månah, sa hon för sig själv, vem kommer på att döpa sitt barn till något sånt?

7 thoughts on “Skrivpuff, 10:e maj, 2017.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s