Skrivpuff, 11:e maj, 2017.

Undantag

 

Besökstiden är slut. Men jag gör ett undantag för dig, sa kvinnan i den rosaskimrande blusen och skrev ner Göstas namn med en blyertspenna.

Gösta drog i den breda kragen på sin kritstrecksrandiga kostym. Den luktade malmedel och var skrynklig efter att ha hängt längst in i garderoben under många år. Han visste inte varför han hade tagit på sig den. Det kändes ovant och obekvämt. Ullen stack i nacken och några svettdroppar hade börjat spricka fram i pannan. Senast han hade använt den var vid sin mors begravning, en tillställning han ogärna tänkte på.

Jag får tacka så mycket, då, sa han och gick vidare in i byggnaden.

En kriminalvårdare med snaggat hår skramlade med en nyckelknippa och låste upp dörren till en lång korridor. Gösta fick följa med in i ett litet rum där en annan kriminalvårdare, med axellångt blont hår, tog emot honom och bad honom klä av sig innan han gjorde en kroppsundersökning. Gösta andades med ytliga andetag och önskade att armhålorna inte skulle lukta så mycket som han misstänkte. Det kändes lite drastiskt att behöva klä av sig helt naken inför en annan människa, men Gösta vågade inte protestera. Han hade aldrig varit i den här miljön förr och tänkte att det var bäst att hålla sig väl med alla han mötte. Gösta ville inte vara till besvär eller ställa till med någonting. Det var redan illa nog som det var.

Advertisements

4 thoughts on “Skrivpuff, 11:e maj, 2017.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s