Skrivpuff, 6:e juli, 2017.

Kom in

Han kom in efter henne. Hon ville ryta i åt honom att inte följa efter hela tiden, att hitta på något eget att göra, låta henne vara ifred. Men hon bet ihop, så som hon alltid gjorde. Spelade rollen av förstående flickvän. Vem hade lärt henne den? Det gick inte att svara på helt säkert. En del, hade hon läst i månadsmagasinen, ville hävda att det var inneboende i den kvinnliga genetiken att vårda, vara till lags och ställa upp, andra hävdade att det var helt inlärt. Oavsett om det var inlärt eller inte, ville hon inte visa upp någon annan sida än just den. Allt annat gav samvetskval och ångest. Även om hon ansträngde sig, så var hon inte lika bra på det där med att vara kvinna som andra var. Någonstans där uppe på ett moln satt nog mormodern och tog sig för ansiktet över de val Janina gjorde.

Varje gång mormodern på något sätt kom in i bilden var det som om en underjordisk vulkan började bubbla. Janina blev tvungen att anstränga sig extra mycket för att den inte skulle brisera och orsaka en förödelse som hon skulle få svårt att hantera. Fina flickor exploderade väl inte? De höll sig på sin kant, skrattade rent och klingande samtidigt som de försiktigt viftade bort myggor för att inte råka döda dem med en klumpig rörelse. Janina hade alltid legat i bakhåll på de små blodsugande rackarna och sett hur de stuckit in sin snabel i huden innan hon smackade till. Poff! Svarta delar av myggans kropp fastnade i det färska blodet. Men hon hade lärt sig att sluta med det där när hon insett att flickor inte skulle hålla på med sånt. De skulle skrika och vifta på armarna när en geting flög in i rummet, lägga halvdrunknade maskar i säkerhet och rädda flugor från flugsmällan.

Det kliade i fingrarna på henne att knäppa till och låta den sadistiska ådran i blodet få utlopp. Men hon höll tillbaka och kände käkarna spännas i ansiktet.

One thought on “Skrivpuff, 6:e juli, 2017.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s