Skrivpuff, 10:e juli, 2017.

Svara.

Men svara nån gång, då, muttrade Tomas in i telefonluren samtidigt som han snodde in ena pekfingret i den långa sladden. Snälla, snälla, svara…!

Det är ingen idé att du önsketänker så där, sa Stina och la en hand på hans axel. Hon är säkert bara ute en sväng och går med hunden.

Tomas lät luren glida tillbaka i klykan och sjönk ihop på sängen samtidigt som han svor över värmen som svepte in genom den öppna altandörren. Stina vek ihop ett par badlakan som hon tryckte ner i en stor väska med marint motiv. Hon slängde upp den på axeln och såg på honom med huvudet lagt på sned.

Det finns ingenting vi kan göra nu, sa hon. Nu när vi ändå är här så kan vi väl gå ner på stranden och sola lite? Kerstin kommer snart hem igen och då kan du ringa. Sen, när vi är tillbaka. Kom nu!

Tomas muttrade att det inte var likt henne att vara ute vid den där tiden, att hon alltid följde sina rutiner till noga allt eftersom hon hade diagnostiserats med Crohns sjukdom och att Stina borde vara lite mer förstående. Att det var olikt henne att inte vara hemma och laga sin lunch vid den här tidpunkten och att hon alltid åt sin frukost hemma vid nio-tiden, men inte heller då svarat i telefonen.

Du kommer ruinera oss om du inte slutar ringa och låta den där telefonsvararen gå igång hela tiden, svarade Stina och satte händerna på höfterna. Du vet hur dyrt det är att ringa till Sverige!

Håret, som var uppsatt i en stor boll mitt på huvudet, svajade när hon rörde sig. Axlarna som blivit röda redan första dagen de kom till Cypern hade börjat skifta över mot brunt. Vita, smala streck avslöjade att hon burit en annan bikini än den axelbandslösa cerisa behån som stack fram under den ljusa toppen från Indiska.

Tomas suckade och gav efter, sa att hon hade rätt, att det inte var lönt att sitta på hotellrummet och vänta ut tiden. De kunde lika gärna gå ner till stranden och sola lite

4 thoughts on “Skrivpuff, 10:e juli, 2017.

  1. Oj som upplagt för skuldkänslor o smutskastning…för så klart har det hänt modern något o nu får Tomas dåligt samvete o tycker att det var Stinas fel att dom åkte… eller? 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s