Skrivpuff, 22:a augusti, 2017.

Lämna.

Det var fullt när hon kom till återvinningsstationen. Bilarna ringlade sig längst infarten upp mot de olika stationerna. Brännbart, icke-brännbart, metall, papper, trä…. Människor sprang som arbetsamma myror mellan sitt fordon och de olika stationerna. Så mycket skräp, tänkte Boel och gäspade. Människor tycktes rensa ut sina hem för att få plats med nya saker som i sin tur snart skulle få respass. Alla var så rastlösa, ängsliga nästan. Hon med. Peter brukade ofta påpeka att hon hellre gick ut med sina väninnor än var hemma med honom. Visst var hon ute ibland, men inte särskilt ofta. Innan de träffades hade hon varit en partypingla som helst gått direkt mellan krogen och arbetsplatsen. Arbetsgivaren hade fört henne åt sidan en dag och frågat om hon hade problem, med alkoholen. Men hon hade svarat att hon nästan aldrig drack sprit, att hon gärna dansade och umgicks med andra människor. Det hade nog blivit lite för mycket av det där. När hon träffade Peter hade han svept med sig henne in i ett kärleksäventyr som fått henne att inte längre sakna sina gamla vänner där ute i svängen.

Motorn gick igång med ett brummande läte och hon gled fram mot en av de tomma platserna mellan två små lastbilar fyllda med bråte.

Hon stelnade när hon såg honom. Håret såg likadant ut, klädstilen ungefär densamma men bootsen hade bytts ut mot ett par vita sneakers. Hon sjönk ner i sätet och lät blicken falla ner mot golvet som om den annars skulle riskera att avslöja henne. Blodet pulserade i ådrorna och det susade i öronen. Fan, mumlade hon för sig själv samtidigt som hon kikade fram bakom ratten. Fan, fan, fan!

Den mörka skjortan accentuerade de redan kraftiga axlarna och under uppvikta ärmar stack ett par välformade underarmar fram. Hon försökte se om det blänkte på ena handen men insåg att avståndet var för stort. Det knackade på rutan och Boel hoppade till. Ett skäggigt ansikte stirrade in på henne och hon vevade ner rutan.

”Ska du stå här bara, eller tänker du lasta av nåt”, frågade han. ”För annars finns det andra som köar, vettu…!”

Boel stirrade på hans mun, oförmögen att säga något.

”Sätt igång eller också lämnar du området”, sa mannen och la till att hon kunde vända sig till personalen med frågor om sorteringen ifall hon behövde.

Behövde hjälp? Om det var något hon behövde nu, så var det hjälp. Men inte på det sättet mannen hade menat. Hon behövde hjälp att lasta av, men att göra det osedd för att sedan kunna ta sig därifrån och tillbaka till huset på den gamla åkern. Försiktigt öppnade hon bildörren och smet ut mot bakluckan. Hon öppnade den raskt och dök in i den med huvudet före.

Doften av gamla kartonger, unkna textilier och plast slog emot henne och gjorde henne yr. Hur länge skulle hon behöva stå här med huvudet instucket i skuffen som en annan struts? Hon började kika i kartongen för att verka se upptagen ut.

3 thoughts on “Skrivpuff, 22:a augusti, 2017.

  1. Fascinerande text med många bottnar. Visst är det så att vi har “kasserade” relationer som vi samtidigt har komplicerade band till. Alltså inte helt kasserade med andra ord, bara lämnade på den känslomässiga tippen.
    Det kan vara ett kärleksförhållande, men lika gärna någon från barndomen, en före detta arbetskamrat eller någon annan som vi inte riktigt gjort “bokslut” med.
    Precis då, när man står där kanske med smutsigt hår, osminkad och de där trasiga jeansen och den urtvättade T-shirten, dyker de upp som en Jack-in-the-box. Ska man alls springa på dem så behöver man känna sig stark och till sin fördel, få visa att man mår bra och är lyckad. Med andra ord vill man inte träffa dem på soptippen. I alla fall vill inte jag det…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s