Skrivpuff, 24:e augusti, 2017.

Duga.

”De har säkert haft bråttom när de gjorde det här”, sa Janne, ”och så glömde de bort, mitt i allt stök, att det inte längre bara går att tippa av det på ett berg av sopor.”

De sorterade upp skräpet och Janne bar iväg det. Boel undvek att svara på vad hon hade gjort den senaste tiden och ville inte att det skulle komma fram att uppsatsen om historikers tolkning och beskrivning av Shakespeares förhållande till Anne Hathaway legat som en surdeg under lång tid. Hon hade vinkats av som familjens löfte om bildning och framgång men inte lyckats få ihop kandidatuppsatsen. Ingen av de hypoteser hon kommit fram till dög åt handledaren, en kvinna med brunt hår klippt i skarp page och lugg. Hennes ögon hade smalnat när Boel presenterat sina förslag och den redan gulbleka huden verkade bli än mer blodfattig.

Det sved att vara misslyckad. Varför hade hon ens kommit på att läsa historia och genus? En kille med blank näsa och tjocka glasögon hade ställt henne fråga på ett studentjippo. Hon hade svarat att teknister ändå inte begrep sig på sånt där så det var ingen idé att hon förklarade. Han hade skjutit upp de stålbågade glasögonen på näsan och gått därifrån. En nyckelknippa försedd med kapsylöppnare dinglade från en hälla på höften på den lila studentoverallen. Hon borde ha lyssnat på honom, tänkte hon och drog med handen genom luggen för att slippa ha den i ögonen.

”Nu är det bara den här kvar”, sa Janne och rafsade åt sig den röda morgonrocken.

Boel såg hur han gick med bestämda steg mot brännbart med byltet i handen innan hon hann protestera. Hon tog ett språng för att hinna ikapp honom när det small till och hon föll i backen.

 

3 thoughts on “Skrivpuff, 24:e augusti, 2017.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s