Skrivpuff, 25:e augusti, 2017.

Kom an.

Boel blinkade och såg upp mot en himmel som delvis täcktes av Janne, en man med skägg och ett par kvinnor hon aldrig sett förr. Förvirrad insåg hon att hon låg på marken och började instinktivt resa sig men hejdades av en osynlig hand. Janne bad henne hålla sig lugn tills ambulansen kom.

”Ambulansen?”, mumlade hon och kände hur saliven rann ur ena mungipan. ”Jag ska inte med nån jäkla ambulans!”

Janne la en lugnande hand på hennes panna och strök den sakta fram och tillbaka.

”Men ni fattar inte”, protesterade Boel. ”Jag måste hem, inte till något sjukhus. Låt mig resa mig så att jag kan ta bilen!”

Hon såg på dem men ingen svarade henne.

”Varför svarar ni inte!?”

Hon pressade fram orden som lät gälla och hesa men ingen så mycket som rörde en min. Uppspärrade ögon stirrade ner på henne tills de trycktes bort av människor med gröna kläder som lyfte upp henne på en brits. Boel hörde Janne skrika ”kom an då, din fega jävel!” när dörrarna till ambulansen small igen och bröt alla ljudintryck utifrån.

Händer med tunna genomskinliga handskar började klämma på hennes huvud och hals. Boel kände hur hettande rosor sprack ut över hennes kinder. Inte behövde de väl göra allt det här för hennes skull. Hon ville be om ursäkt för att hon upptog deras tid, resa sig och säga att de kunde släppa av henne hemma. Men det gick inte att röra kroppen och hon insåg att kvinnan i de gröna kläderna måste ha spänt fast henne i bälten som hörde till britsen.

One thought on “Skrivpuff, 25:e augusti, 2017.

  1. Så obehagligt. Var det mannen i skägg som slog ner Boel? Tänk om det var Janne? Och kvinnan i gröna kläder, vill hon verkligen Boel väl? Mystiken tätnar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s