Skrivpuff, 13:e september, 2017.

Vårda.

Det gick inte riktigt som My hade tänkt sig med den gyllene mannen. Istället för att gå honom att se henne hade han svansat efter sin författarkollega som en liten hundvalp som lockats av en förbjuden chokladpralin. Att den alldagliga kvinnan med sitt råttfärgade hår och torra läppar hade en sådan stor dragningskraft på den vältrimmade mannen med den slimmade designkostymen var svårt för My att gå grepp om. Borde han inte dras till henne själv, hon som alltid fönade håret glansigt och höll kroppen i form med hjälp av såväl yoga som crossfit? My, som vårdade sin kropp som vore det ett tempel blev förbigången för en slashas med ostyriga lockar och nerbitna naglar!

Det hade varit en plåga att gå på puben efter showen och se de två sitta i djup diskussion om livets allvar som My inte släpptes in i trots enträgna försök. Till slut hade hon blivit tvungen att putta omkull sin drink så att vätskan rann över bordet och rakt ner i den andra kvinnans knä. My hade följt henne med blicken när hon förskräckt kastat sig upp och försökt mota bort det blöta med händerna innan mannen kommit till undsättning med ett gäng slappa servetter slokande i handen. Med ett språng hann My fram till henne och låtsades hjälpa till beväpnad med en redan blöt servett för att förhindra att dropparna skulle sugas upp av de torra servetterna innan de hann göra tillräcklig skada på materialet. Ett par starka händer föste snart bort henne från konkurrenten och med ett svagt leende på läpparna såg hon hur de två andra försökte torka rent den ljusa kjolen utan vidare resultat. En stor blöt fläck som påminde om urin bredde ut sig på det tunna silket samtidigt som kvinnans kinder blev alltmer röda. Snart skulle hon stukad lomma ut genom entrén och My skulle få mannen helt för sig själv.

3 thoughts on “Skrivpuff, 13:e september, 2017.

  1. Har en känsla av att det blir tvärtom. Av Mys tilltag blir resultatet att de tu närmar sig varandra ännu mer. Tror jag … men det är du som bestämmer ;-). Spännande. Av någon anledning ser jag David Lagercrantz framför mig. Det var nog den designade kostymen :-).

    • Det har du rätt i att han har – det är väl hyfsat ovanligt att de har det..? om de inte skriver facklitt eller heter Lapidus…? fast nu kanske jag är fördomsful…! 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s