Skrivpuff, 4:e oktober, 2017.

Djupt

 

Det rostfria rivjärnet reflekterade ljuset från lysröret ovanför diskbänken och det skar till i Majas ögon. Hon svor till över ögonmigränen som alltid kom de dagar då hon var ledig från jobbet. Just den här morgonen hade hon vaknat utan den pulserande värken som löpte som en blixt från pannan ner över det högra ögat och vidare över näsan. Hon gick till skafferiet och tog ner den vita plåtlådan med sitt röda kors från översta hyllan. En alvedon och två ipren, hade läkaren sagt. Något annat behövdes tydligen inte. Ingen utredning, inga specialtabletter, ingen rådgivning kring förebyggande åtgärder. Bara två alvedon, en ipren.
Men det fungerade oftast även om det alltid tog tid innan hon kunde slappna av och hitta tillbaka till sig själv igen. Migränen gjorde henne fumlig och skumögd, fick henne att lätt brista i gråt och tappa sugen. Den här lördagen hade hon sett fram emot att ligga i soffan, läsa en bok och kanske komma ikapp med den där teve-serien som alla pratade om på jobbet. Men som vanligt skulle hon sova. En tung, djup sömn med törnrosbuskar men utan prins.
Maja stängde av kaffebryggaren och hällde ut den svarta vätskan vars skarpa doft nu fick henne att vilja spy och kastade i sig en koffeintablett för att mota bort den värsta abstinensen. Det var lika bra att ställa in dagens planer, tänkte hon och gick med darrande steg ut i hallen för att försäkra sig om att dörren var låst. Men hon hejdade sig halvvägs och gick till in i sovrummet. Om det nu kom en prins för att rädda henne så måste han ha en sportslig chans att komma in för att kyssa henne.

4 thoughts on “Skrivpuff, 4:e oktober, 2017.

  1. Känner igen symptomen vid migrän. Du beskriver det mitt i prick! Ett spännande slut, när Maja inte låser ytterdörren. Ska någon komma? En prins helst ;-).

  2. Att hon ens orkar tänka på besök av en prins när hon har migrän…
    Jag har haft renodlad ögonmigrän ett par gånger och det går ju snabbt över, varar sällan mer än 45minuter till 1 timme. Men migrän med ögonsymptom verkar vara både vanligt och jobbigt. Hoppas hon kryar på sig snabbt och att det verkligen kommer en prins och ringer på dörren. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s