Skrivpuff, 16:e oktober, 2017.

Viktigt

Nej, mamma, jag måste sova nu. Hej då!

 

Veronika la på luren och sjönk ihop i soffan. Den grå pläden låg nedsparkad i ena änden, hon nöp tag i den och drog den över sig medan hon sjönk ner på den nötta kudden.

 

Ljudet från dörrklockan skar genom tystnaden och Veronika flög upp ur soffan. Med trevande steg sicksackade hon mellan kläder, papper och tombuteljer mot ytterdörren och famlade efter låsvredet.

Vem är det, pep hon ut mot lysrörsbelysningen som letade sig in den lilla springan mellan dörren och dörrposten och tvingade henne att kisa.

 

Jag kommer från Terrabit, hördes en röst svara innan det skymtade en mörkhårig man i springan. Vi ska installera fiber idag, så jag behöver komma in i din lägenhet.

Veronika suckade och sköt upp dörren. En bricka med foto och ett namn dinglade på mannens bröst. Den vittnade om att han inte alltid haft det lilla bockskägget som var mörkare än det bruna håret.

Har du inte sett lappen, frågade han och tog några kliv över de påsar med skräp som samlats i hallen. Ni ska ju få fiber så att ni kan surfa med vindens hastighet. Det ser du väl fram emot?

 

Han pladdrade på oavbrutet och brydde sig inte om att Veronika inte svarade. Hon stod kvar i hallen och såg honom gräva i en väska efter borrmaskin och skruvar innan han föste undan de kläder som hängde i vägen för den utvalda platsen.

Måste boxen sitta där, protesterade Veronika. Den kommer att ta upp yta från hallen som jag inte kan avvara…!

Nej, det förstås… Mannen såg på travarna med kläder, tidningsåtervinning och tomma förpackningar. Det är inte jag som bestämmer det, tyvärr…  Du skulle ju kunna rensa ut lite här, förstås, så får du bättre plats. Men det är förstås bara min åsikt. Du har förstås bara viktiga saker som ligger här…?

 

Han tryckte borren mot väggen och körde igång maskinen.  Det högg i Veronika. Hon höll sig för bröstet och tvingade benen att inte vika sig under henne. Naturligtvis såg ingen de skatter hon såg när hon betraktade högarna i bostaden. Ingen kunde förstå hur nödvändigt det var för henne att hålla fast vid det som en gång kommit in i lägenheten. Om hon inte tog hand om det, skulle kaos bryta ut. Det fick inte hända. Det fick absolut icke ske!

4 thoughts on “Skrivpuff, 16:e oktober, 2017.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s