Obekymrad

 

 

Leif slängde obekymrat upp sin arm på den unga kvinnans ben och log mot kameran.

Det är bra, ropade Lasse från andra sidan kameran. Tänk på choklad allihopa och du, Leif, tänk att du äger världen!

 

Det smattrade och blixtrade samtidigt som Lasse utstötte kommandon om bredare leenden, framskjutna bröst och avslappnade axlar. Han vadade runt i vattnet och bad assistenterna vinkla om reflektorerna för att få fram ljusdagrarna på de rätta ställena.

Nu bryter vi, ropade han och slängde ut med handen som höll fast kameran. Tack för idag allihopa! Ni kids, bra gjort. Stick iväg och ta glass nu. Emilia och Lars, kom hit ett slag!

 

Barnen jublade och sprang iväg med en av assistententerna mot strandfiket. Leif följde dem med blicken och skrattade till.

Allt går att fixa med lite glass, eller hur, Leffe, sa han och lade armen om den andre mannens nakna överkropp. Det är jävligt varmt här i Cancun, även för årstiden! Och den här luftfuktigheten, den är inte bra för håret, eller hur, Emilia? När man trodde att din mikrofonfrippa inte kunde bli burrigare, liksom…

Lasse la av en mullrande skrattsalva och klaffade Leif på bröstet så att det plaskade.

 

 

Vad säger du om en liten drink, frågade Leif Emilia när de började gå tillbaka mot rummen efter den gemensamma middagen i hotellets restaurant.

Leif bad bartendern om två Margaritas. Emilia skrattade och sa att det kändes stereotypt att dricka Margaritas i Mexico, att de borde testa tequila när de ändå hade chansen.

Tequila, skrattade Leif, är du inte klok? Jag hatar citron och att äta salt så där rakt av, det är verkligen inte min grej!

Nej, men det där du pratar om är bara äckligt potatissprit, svarade Emilia och himlade med ögonen. Riktig tequila är något heeeelt annat. Jag har några kompisar som importerar det till Sverige och har testat lite. Det är lite som whiskey, fast jag kan inget om whiskey, förstås…

Du, sa Leif, den där Lasse… han är lite… speciell.

Mhm…. säger du det, svarade Emilia. Du hade gärna fått steppa upp och ta mitt parti där du vet, med håret och så.  Att han inte fattar bättre, förstår jag, men jag hade väntat mig lite mer av dig faktiskt.

Leif sänkte blicken och såg ner i den gulgröna drycken samtidigt som han fingrade på glasets fot.

Ok, men glöm det, sa Emilia och sträckte på sig. Glöm det för den här gången. Men nästa vill jag gärna att du säger något. Han litar på dig. Du kan få honom att tänka om. Jag är trött på alla taskiga kommentarer om mitt hår och att alla hela tiden vill känna på det. Herregud! Det är hår, liksom. Get over it!

Hon svepte i sig det sista av drinken och vinkade till sig bartendern som torkade några glas med en handduk.

Dos Tequilas, por favor. Lo mejor que tienes..!

Jag visste inte att du kunde spanska, sa Leffe och nickade gillande.

Det är mycket som du inte vet om mig, svarade Emilia och log. Det är ju bara i reklamen som vi är gifta och har barn, som du vet.

 

6 thoughts on “

  1. Det finns många människor därute som bara tiger eller vänder bort huvudet när dom ser någon bli illa behandlad. Många är det som borde lära sig stå upp mot sexuella trakasserier, mobbning och andra elakheter. Bra skrivet. Hade gärna fortsatt läsa men texten tog slut 😉

    • Tack! Jag håller med dig, har själv svårt för att göra det men jobbar på att bli bättre – har en i min närhet som är inspirerande bra på att säga ifrån! Så jag tänker att det finns hopp, även för mig. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s