Skrivpuff, 12:e februari, 2018.

Längtan

 

Det är konstigt det där med livet, sa Bertil. När Maggan är borta, längtar jag efter henne. Men sen, när hon är tillbaka då längtar jag bort.

Du blir aldrig riktigt nöjd, Berra, inflikade Janne och flinade. Det finns nog ingen som är så rastlös som du.

Bertil gav honom en skarp blick, fnös och sa att det där hade han ingen aning om. Det fanns ingalunda en så lugn och stabil kille som Bertil. Men det var nåt med det där att vara gift som påverkade honom, gjorde honom orolig. Som att han inte riktigt dög så som han var.

Äh, du inbillar dig, sa Janne och vek upp ärmarna på den rutiga flanellskjortan. Jag skojade ju bara. Du är en bra kille! Dina framtida glin kommer att beundra dig och se upp till dig.

Det blev tyst i den nedsuttna rutiga soffan i fikarummet. Bertil sträckte sig efter den orange termosen. Den kluckade av rörelsen och snart rann svart rykande vätska ur den, ner i en mugg som en gång varit vit men sedan länge varit solkigt grå med brunfärgade, fina sprickor i botten. Krackelering, hade Maggan lärt honom att det hette och visat honom den senaste drejade skålen från keramikkursen innan hon ställde ner den på den hemvävda löparen. Han hade inte fått behålla sitt köksbord med perstorpsplatta när de flyttade ihop. Det skulle vara furu, hade hon sagt och han hade fått ge efter. Förr eller senare gav han alltid upp. Maggan kunde få som hon ville, det var inte så viktigt för honom hur det såg ut hemma. Bara han fick sjunka ner i soffan med en grogg och få middagen serverad.

 

 

 

8 thoughts on “Skrivpuff, 12:e februari, 2018.

  1. Det ser inte ut som om bordet har fyra ben ;-), fast det är väl som jag inte ser hela bilden.
    Känns klassiskt, att hon bestämmer hur det ska se ut hemma och han säger att han är OK med det. Du är suverän på att måla upp scener ur “vardagen”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s