Skrivpuff, 14:e februari 2018.

Honom

 

”Din rygg ser ut som himlen en stjärnklar natt”, sa Sofie och drog med fingertopparna över den breda ytan med de många fräknarna. ”Vet du det?”

Han mumlade något ohörbart in i kudden och blundade för att stänga ute ljuset som sipprade in i springorna i persiennen. En mörk kalufs bredde ut sig över ett blekt ansikte. Sofie hade träffat honom under blöt kväll på stan. Sedan dess hade de varit oskiljaktiga. Hennes väninnor hade skrattat när hon sagt att han var mannen hon skulle gifta sig med. Vänta med att planera framtiden tills efter förälskelsefasen, hade Linda sagt. Köp en Ikeamöbel och skruva ihop tillsammans först, hade Miranda sagt och gapskrattat. Sofie följde hans ryggrad med fingertopparna och log när hon nådde den lilla krater i ryggslutet som antagligen vittnade om att han haft vattkoppor eller röda hund som liten. Eller kanske en tonårsfinne, tänkte hon och kvävde ett fnitter som bubblade upp med en kraft som hon inte känt sedan hon var fjorton. Men den här gången skulle hon inte förstöra något genom att vara flamsig och inställsam. Nu var hon grundad och seriös. Allt det där andra låg bakom henne.

2 thoughts on “Skrivpuff, 14:e februari 2018.

  1. Nej men jag tycker att Sofie ska ge sig hän in i förälskelsen, inte vara så förståndig. Sista meningen gör att jag undrar vad hon har varit med om. En riktig cliffhanger.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s