Skrivpuff, 19:e februari, 2018.

Större

 

Fan, Benke, du har blivit större sedan jag såg dig sist…!

Du med, Lasse. Fast inte på längden i ditt fall…

För mycket gott att äta, vet du…! Jag har ju alltid tyckt om mat. Och dyra viner.

Mmmm…. Det där med mat minns jag! Fast när du var liten så märktes det inte. Vi lekte och sprallade så mycket att allt måste ha runnit av dig. Vad gör du nuförtiden? Sitter du stilla på ett kontor eller?

 

Nja, jag är i medicinbranschen. Gör lite upphandlingar och sånt. Själv då? Skulle inte du börja på det där flummiga gymnasiet i Örebro?

Estetisk linje, ja, det gjorde jag också. Skitkul. Vi höll på med drama och måleri nästan hela tiden.

Kul kanske, men var det nåt att ha? Du ser ju rätt mager ut… det kan inte ha gett mycket tillbaka… i längden, menar jag…

Jovars… det var en spännande tid och du vet ju vad jag tyckte om de teoretiska ämnena? Inte min starkaste sida.

Nej, men det är ju viktigt att kämpa på med dem. Det är ju det som samhället har nytta av. Tänk om världen bara bestod av en massa konstnärer, författare och dramatiker… folk skulle trilla av pinn vid minsta lilla åkomma! Då är inte en sån där abstrakt tavla mycket att komma med…! Hahaha! Nej, jag tycker att det där är ett rent slöseri, faktiskt. Synd att du skulle ge dig in i den där branschen… jag hade önskat att du hängt med mig till natur istället. Kemi, fysik och matematik är sånt vi verkligen behöver mer av. För att inte tala om biologi! Där kan du snacka om att göra nytta! Alla dessa lidande människor… att veta att jag bidrar till deras välmående är egentligen lön nog. Men det är klart, jag ska leva jag också… hahaha!

Det var värst! Ja… nej… jag är ju en simpel bildlärare… inte så bra betalt, men ungarna tycker att det är roligt och ja, på det stora hela trivs jag. Har lite utställningar då och då. Du borde komma nån gång!

Jag är ju en sån som alltid ansett att bild och slöjd och sånt där bara är trams. Idrott ger ju i alla fel mer ork, så att man kan klara av att plugga bättre. Men det där andra… minns du Carl Anders, läraren vi hade i musik? Vilken stofil, alltså! Verkade alltid så nervös på nåt vis och så spretade han oroväckande med lillfingret. Det där fick ju Johnne att gå loss! Minns du hur han hånflabbade längst bak i klassrummet? Kan inte ha varit lätt för C.A… Nej, det hade varit bättre om de strukit musiken helt ur tablån och förskonat dessa stackars fragila varelser den tuffa verkligheten i skolans värld.

Tyckte du att det är så pass illa?

Ja, det kan du ge dig på! Det där är hobbyverksamhet och hör inte hemma i utbildningen. Jag känner många läkare som håller på lite vid sidan av så där. Det funkar ju. Det ger lite dekorativa inslag i världen. Mer än så behövs inte.

Tja… det får nog stå för dig… jag kan tänka mig att de där doktorerna du känner nog kan behöva träna upp sin fingerfärdighet med lite syslöjd…

Hahaha, du säger det du… de får nog träna så det räcker på alla sina patienter….

Ja, men en dag kanske du behöver ett par löständer. Då kan det ju vara trevligt om de har en färgkombination som stämmer nåt sån när med verkligheten. Och så är det ju det där med bakelser och maträtter… det krävs väl en rätt konstnärlig känsla för att få jobb på en av de där finkrogarna som du säkert besöker lite då och då? Du vet, färg och form och komposition…? Sånt där onödigt tjafs. Fast för dig räcker det kanske att sleva på så mycket som möjligt på fatet? Ploff! Klart! Eller?

Vet du, Benke, det var trevligt att springa in i dig så här och jag skulle gärna fortsätta snacka med dig. Vi kan väl ses nån dag? Hör av dig! Jag måste rusa nu, det är ett möte på landstinget jag måste till. Du vet, bråttom, bråttom…

 

 

 

4 thoughts on “Skrivpuff, 19:e februari, 2018.

  1. Såna här skiljelinjer går ju verkligen ofta mellan människor men det är sällan folk är så ärliga som Lasse… Kul, nedslående.

  2. Vet inte om jag hade orkat stå kvar och lyssna på Lasse så länge som Benke gjorde. Ju äldre jag blir desto svårare får jag att stå ut med den typen av figurer. De stjäl både tid och energi. Bra scen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s