Skrivpuff, 23:e februari, 2018.

Tillhöra.

”Men sitter du här själv under bordet igen…?” Agnes flyttade undan en av pinnstolarna. Trots att de såg smäcker ut, var de framtunga och klumpiga. Mattan under bordet hade börjat fransa sig i kanterna där stolarna stod och slet sönder dem när ingen riktigt orkade lyfta dem. Istället drogs de ut och in. Hon sjönk ner på knä intill bordet. ”Kom fram nu, gubben, och följ med in i vardagsrummet. Jag vet att du inte riktigt tycker om Talang, men du kan väl ändå komma och sitta med oss…?”

”Fabian är dum! Han åt upp alla chipsen…”

”Är det därför du sitter här nu”, frågade Agnes och la huvudet på sned så att det mörka håret ramlade fram på ena sidan och kittlade näsan. ”Men du, nästan fredag ska du få en helt egen skål med chips. Vad säger du om det?”

”Jag vill ha chips NU! Jag får aldrig chips. Alla andra hinner före mig och jag hinner inte ta nåt allas… Jag måste få nu direkt annars stannar jag här resten av livet…!”

”Åååå… det låter tråkigt, tycker jag…”, sa Agnes och ryckte uppgivet på axlarna. ”Det är inte mycket att göra åt saken, eftersom vi inte har fler chips hemma och affären är stängd…”

”Då kommer jag aldrig fram igen och det blir faktiskt väldigt tråkigt, för mig…”

Agnes sa att hon förstod det, såg William djupt i ögonen en stund innan hon reste sig upp och började plocka vid diskbänken. Tomma mjölkkartonger stod på tork intill kranen i väntan på att tryckas ihop och föras med till återvinningen. Agnes torkade upp några mjölkfläckar och knycklade ihop chipspåsen. Den gnisslade i protest över att tvingas ner bland de andra plastförpackningarna som samlats intill köksväggen.

”William, skulle inte du kunna kila till kylskåpet och se om där finns vindruvor…?”, sa hon och kikade ner under träbordet. ”för i så fall, kan vi ta dem, du och jag. ”

”Men då tillhör väl vindruvorna bara oss, mamma, och inte Fabian?”

”Ja, gubben, då tillhör de bara oss…”

6 thoughts on “Skrivpuff, 23:e februari, 2018.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s