Skrivpuff, 13:e mars, 2018.

Uppfylld

 

 

”Mmm… det doftar så gott”, sa Havila, lyfte på locket till grytan som puttrade på spisen och drog in ett djupt andetag. ”Jag tycker om när det är du som lagar maten. Det blir så varierat då! Vad är det här?”

”Det är nåt jag hittat på”, sa Aliénor. ”Jag fick inspiration och tog lite av det som fanns hemma i kylen. Chilifrukten, vitlök, pak soyen… och så de där köttbitarna du hittade i butiken igår till specialpris. Sen kryddade jag på lite. Timjan. Rosmarin. Mer chili. Lite curry. Du vet hur det blir ibland? Man bara kör på. Free stajlar, så där. Det fick koka ihop sig en stund. Du vet. Så det blir så där… sönderkokt! Efter det smakade jag av igen. Tog salt. Lite peppar. Funderade på grönsaker till också. Hur gör jag med dem? Ugnsbaka? Riva? Steka? Förvälla? Möjligheterna är så oändligt många. Jag bara sprutade ut idéer! Men så tänkte jag: raw food. Det är ju så nyttigt. Så nu är de sköljda och serverade som de är. Ta da!”

One thought on “Skrivpuff, 13:e mars, 2018.

  1. Havila och Aliénor? Haha! Låter gott med alla kryddorna. Bra med fri stajl! Rått ihop med sönderkokt. Ja det blir så där bra då som “de” pratar om, med olika texturer :-).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s