Skrivpuff, 26:e mars, 2018.

Kommer

 

Va!? Sitter du här och lyssnar på en snubbes om sjunger om att han är en polisbil. Du har verkligen tappat det!

Asså, vem tror du att du är? Du kommer här och spelar tuff, säger en massa taskiga saker och tycker att du vet allt så jävla bra! Men gissa vad? Det gör du inte. Inte alls. Du är lika pundig som alla dina kompisar.

Tut-tuut, tut-tuut…! Jag är en polisbil… hahahaha! Det går inte att bli pundigare än så. Du är en looser och det vet du.

Stick, ditt jävla as! Annars ropar jag på morsan. Mamma, Jocke är dum i huvet!!

Looser…

Stick!

Jag vill inte vara kvar här ändå. Hahaha! Polisbil… tut-tut!

Dra nån gång! Har inte du en blöja som måste bytas, va…?

Tut-tut!

Försvinn!

Ja, jag ska. Brum-brum… Kolla när jag kör ut i köket. Tut-tut, tut-tut…!

Gå då, ungjävel!

Har du mens, eller?

Tönt!!

Det small till när Tilda kastade boken. Jocke slank ut genom dörren och hann med en hårsmån undan innan den träffade dörren. Hans skratt klingade bort och dog.  Tilda suckade högt och sparkade med ena foten i sängen. Hon svor högt för sig själv när hälen träffade den mjuka madrassen och fick skavsåret att spricka. De nya kängorna som hon tjatat till sig lagom till skolstart hade skavt och hela dagen. Första dagen på gymnasiet och Tilda hade gått med ett plågat ansiktsuttryck hela tiden. Det hade blivit mycket mer springande i korridorer än hon hade räknat med. Skolan var minst dubbelt så stor som högstadiet hon gått i och som nu var Jockes domän. Det hade varit spännande att börja gymnasiet. Hela sommaren hade hon sett fram emot att lämna alla barnsliga ungar på Klockarskolan bakom sig. Men nu när hon börjat visade det sig vara ett evigt flängande mellan de olika salarna. Det fanns inte en chans att hon skulle hinna lära känna några av de andra eleverna i de högre klasserna. Och Johan, honom hade hon inte sett en skymt av ens. Hon som sett framför sig hur de skulle mötas i korridoren och börja prata… så dum hon varit! Klart de inte skulle! De kände ju inte varandra och han visste nog inte ens vem hon var.

 

Skrivpuff.

2 thoughts on “Skrivpuff, 26:e mars, 2018.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s