Skrivpuff, 17:e april, 2018.

Slemmig

 

 

”Det där är en riktigt slemmig jävel”, sa Ywette och pekade mot en man i grå kostym med tunna vita ränder. ”Han tror att han äger hela världen bara för att han råkar vara börsmäklare och köra en sån där Tesla. Usch. Jag ryser varje gång jag ser honom. Han har en sån där blick som verkar klä av en naken.”

”Det är nåt sånt där retoriskt knep de använder”, svarade Sandra.

”Vad då? Överlägsenhet?”

”Nej, eller nja… kanske. Jag menar det där med att klä av folk nakna”, förklarade Sandra. ”De säger att man ska göra det om man har scenskräck och ska tala inför publik. Det blir lättare då.”

”Men han föreläser inte och jag är inte hans publik”, protesterade Ywette och satte ena handen precis ovanför ögonbrynen som för att skydda sig mot ett skarpt sken. ”Kolla hur han håller på. Liksom slickar sig om läpparna och tar för sig av både kvinnor och män. Håller hov med sitt entourage. Fattar inte hur de står ut. Männen fjäskar och kvinnorna – vill de verkligen ligga med den där knotiga mannen?”

”Han kanske är välutrustad”, sa Sandra, ”och dessutom vet hur han ska använda det.”

”Jag tvivlar”, svarade Ywette och smuttade på den röda drinken i det Y-formade glaset. ”Vet du att han försökte ragga upp mig med att följa med och kolla på hans etsningar. Etsningar! Jag är inte intresserad av konst som köps för marknadsvärdets skull.”

”Etsningar har väl inget större monetärt värde”, invände Sandra. ”De köper väl de flesta för att de faktiskt gillar dem. Så till vida det inte är nåt av Rembrant eller Picasso. Om folk överhuvudtaget köper grafik, vill säga… det är lättare att sälja massproducerade affischer av tropiska palmen än grafiska blad.”

”Men det lät ju så himla löjligt”, sa Ywette, ”så jag vände på klacken och gick. Du skulle ha sett vad snopen han såg ut!”

”Tydligen inte tillräckligt snopen för att ha fattat vinken”, sa Sandra. ”Han är på väg hit.”

9 thoughts on “Skrivpuff, 17:e april, 2018.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s