Skrivpuff, 30:e maj, 2018.

Slippa och Flytta

 

“Kan du flytta dig lite åt vänster”, frågade fotografen och såg på Helene. “Och kanske svänga över allt ditt hår åt höger? Det ser fint ut när du sitter där på ena höften och lutar dig mot vänsterhanden. Very artsy!”

Helene såg tålmodigt på honom där han böjde sig ner och kikade in i kamerans sökare. Det här hade hon helst sluppit, men om hon ville sälja sina målningar så fick hon ta det. Förresten var hon inte helt immun mot den uppståndelse som hennes person väckte. De tyckte att hon var snygg och det smickrade henne. Snygg och talangfull. Bästa kombinationen. Fast när fotografen försökte få henne att dra upp kjolen så pass att den blottade knäna sa hon ifrån. Det var trots allt inte en plåtning för någon pinupblaska. Ingen bad Jackson Pollock om att knäppa upp skjortan eller sätta på sig tajtare byxor. Såna som han fick vara sig själva och låta verken tala. Själv satt hon på två av sina, halvliggande som en annan odalisk, mot en fond av ytterligare två. Hon pressade fram ett leende. Det blev ett halvt. Men det fick duga. Mannen hejade på och försökte få henne att slappna av. Hon tänkte på akrylfärgen som torkade på paletten. Det skulle hinna bildas en skinnyta på färgklickarna som hon skulle tvingas peta bort. Penslarna låg redo på bordet intill staffliet. Det skulle bara vara att köra igång. Om nu bara den här sessionen var klar någon gång

 

Med inspo från Skrivpuff.

 

helen_frankenthaler-1956

Inspirationsbild: By Source, Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=34249664

 

One thought on “Skrivpuff, 30:e maj, 2018.

  1. Målar du själv? Du verkar insatt i den världen. Snygg scen! Jag ser allt framför mig. Målande (haha!).

    Nej, varför ska hon uppträda på annat sätt en en manlig konstnär? Sånt där ser jag ofta i reklam etc. Fast på senare år har jag också börjat se kvinnor i annonser som står med armarna i kors och utan det vanliga kvinnliga smajlet. Men det blir nästan lite löjligt istället.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s