Skrivpuff, 21:a juni, 2018.

Sanning.

 

Sanningen är den att Karina har satt på Gunnar i ladan. Jag såg dem. Men Johan vet inget. Han verkar inte ens ha en susning, så som han kilar runt och visslar mellan takrenoveringen och tapetseringen av gäststugan. Jag vet inte vad jag ska göra. Ska jag skratta åt det som den stereotypa midsommarotrohet den är eller gråta över människans egoistiska, kortsiktiga tänkande? Jag förstår inte ens vad K ser i G och hans långa gängliga, bleka kropp, tredagarsskägg och för stora kläder. J har alltid varit noga med sitt utseende. Nyrakad varje dag, brunbränd, kläder med perfekt passform… de två är varandras motsatser. Och K som är så snygg med sitt långa mörka hår, blommiga klänningar och varma leende, skulle ju kunna få vem som helst – och har dessutom J – men så väljer hon G! Är det nån slags galenskap som drabbar människor just vid den här högtiden? Jag brukar ju undvika andra högtider, annat än att umgås med de allra närmsta vid jul, så jag vet inte vad som pågår vid de tillfällena… Nyår verkar inte alls lika galen. Förmodligen för att det är svårt att smita undan när alla vet att de förväntas skåla vid midnatt. Men G!? Jag kan inte förstå det… han som alltid varit så försynt, dessutom. Sen går han och gör det här. I de lugnaste vatten…

Men det är klart. Det är nåt med hans ögon… de är varma och djupa… och så glimmar det till i dem ibland på ett spjuveraktigt sätt. Men ändå… ja, jag förstår det inte och nu måste jag välja. Säga nåt eller vara tyst. Jag avskyr när folk försätter andra människor i såna här situationer, tvingar på dem syner som de inte kan få osedda eller handlingar som inte kan göras ogjorda. Om de bara kunde tänka längre än till sig själva… J kommer att bli förtvivlad. Han som tror att de ska bilda familj nu. Det har han anförtrott mig när vi dukade fram på borden intill bersån. Vi skulle just lägga ut den rutiga duken när han sa det. Han såg inte att jag stelnade till och blev fumlig, tappade min ände av tyget och hade svårt att lägga ut det jämt över bordet.

Det är inte bara att K haft ihop det med G och att jag vet om det. Det är ingen hemlighet att jag varit förälskad i J. Vi har känt varandra sedan barnsben och jag har alltid varit svag för honom. Men han ville inte ha mig. Var inte mogen för en djupare relation sa han och kom en kort tid därefter dragande på K. Jag blev knäckt, men visade det inte. Sa att jag var glad för hans skull och på sätt och vis var det väl sant. Det där är flera år sedan nu. Själv har jag haft ett par romanser, men inget långvarigt och inget som fått mig att ge mig hän. Inte så som jag gör när jag umgås med honom. Med vissa restriktioner. Jag är medveten om att jag måste hålla tillbaka. Jag tror inte att J sagt nåt till K om det här. Hon vet bara att vi växt upp som grannar och fortsatt umgås sedan dess. Men alla andra vet.

Hur ska jag kunna säga nåt när det är som det är?

Ingen kommer att tro mig.

J blir förtvivlad. K rasande. G vet jag inte vad han gör. Kanske lommar han iväg?

Alla kommer att anklaga mig för svartsjuka.

Men om jag inget säger blir jag medbrottsling.

Förbannade midsommar med sin galenskap. Förbannad den dag då jag gick till ladan för att hämta de pilsner som stod i en back där inne. Förbannade K. Förbannade jävla skit.

Jag måste komma till ett beslut. Men jag vet inte vilket.

2 thoughts on “Skrivpuff, 21:a juni, 2018.

  1. Ja haha vilken midsommarklassiker! Ska man tala om det man vet för den som det hela gäller … eller inte? Så visar det sig att “jag” är part i målet. Vilken sits! skulle vara kul att veta hur du bestämmer att fortsättningen skall vara.

    Jag själv ska ta det lugnt i midsommar. Jag och K åker till lantstället. Bara hästar, rådjur, katter, hundar och två 80-åriga gubbar där :-).

    • Låter som ett ljuvligt ställe att fira midsommar på! Men en varning för 80-åriga gubbar… de kan vara riktiga spjuvers… 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s