Skrivpuff, 27:e juni, 2018.

Mystiskt

 

Det är nåt skumt med det här, sa Xander och kisade mot skärmen som lyste upp hans fårade ansikte. Jag får inte ihop kalkylerna…

Du är för trött, det är det hela, svarade Anita samtidigt som hon tryckte ner en pärm i sin väska. Hem och sov med dig, så löser vi det imorgon.

Xander såg på henne när hon gick mot dörren. Hennes kurviga kropp var instängd i en snäv kavaj med tillhörande kjol med slits bak. Skorna alltid högklackade, alltid blanka. Väskan, som han visste var tung, såg ut att dingla lätt i hennes lilla hand. Snart skulle hon stryka undan håret som glidit fram i ansiktet, öppna dörren och försvinna ut i natten. De var ungefär jämnåriga. Befann sig mitt i livet, som det var så populärt att kalla det nu för tiden. Men vem visste när man egentligen befann sig där, precis vid mittpunkten? Och skulle han verkligen bli över hundra år? Xander strök sig över hakan och suckade. Skäggstubben stack mot handflatan, påminde om att han måste köpa nya skjortor igen. Den förbannade stubben slet sönder kragarna trots att han rakade sig varje morgon. Oftare än så vägrade han göra det. Inte hade han tid heller.

Jag förstår inte vad ungen hållit på med, mumlade han för sig själv, eller varför. Varför skulle han in i databasen överhuvudtaget? Det hade varit enklare att göra en fullständig topografi över Dark Net…

Vem kallar du unge? Han är nitton år och knappast någon oskyldig barnrumpa som inte vet vad hen gör. De växer upp tidigt nu för tiden och sitter knappast hemma med dockor som du gjorde.

Jag satt inte hemma med nåra dockor, fnös Xander, åtminstone inte efter att jag blivit tonåring. Förresten är det inget fel på att leka med sånt. Det behöver alla göra. Det är bra för empatin.

Ändå struntade du i dina egna barn. Inte undra på att Karin lämnade dig.

Lägg av, dra inte upp det där nu… Jag har fan inte tid med det. Allt det där ligger bakom mig nu och jag kan inte göra nåt åt det. Den här grabben däremot… han måste hittas. Om jag bara kunde begripa varför han gett sig in i den kinesiska regeringens databaser… och vart tog han vägen sen?

2 thoughts on “Skrivpuff, 27:e juni, 2018.

  1. Oj det här var speciellt.Får en känsla av ombytta könsroller men ändå inte. Kinesiska regeringens databaser? Det låter avancerat. Är det spioner vi har att göra med? Jätteintressant text!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s