Skrivpuff, 7:e augusti, 2018.

Trampa.

 

”Men var är Maggan, Hasse”, utbrast Kicki och såg sig om i köket som var belamrat med disk och gamla matrester.

”Hon är i Frankrike och trampar vin”, suckade Hasse och borstade rent en köksstol med ett reklamblad innan han bjöd Maggan att sätta sig på den. ”Nånstans i nåt som börjar på P, tror jag… eller B… du vet, det där vinet som de har och är så jävla stolta över?”

”Va, vilket? Du menar väl ändå inte champagne?”

”Nä, nåt annat… det är väl vitt, va? Med bubblor eller nåt i? Jag tror det var nåt sånt därnt rötjut… jag vet inte… hon prata så snabbt och slängde ner lite av sina gamla trasor i en resväska. Ja, sen så drog hon och lämnade mig kvar här. Du ser ju hur jag har det…”

”Ja, jo.. ”sa Kicki och drog med handen över stolsytan innan hon satte sig ner. De intorkade matresterna kändes skrovlig mot huden och hon hann inte trycka tillbaka vågen av äckel som fick hennes kropp att skälva till. Hon såg på Hasse ur ögonvrån. Han stod med näsan intryckt i skafferiet och verkade rota efter någonting långt in i dess innersta vrå.

”Jag är helt säker på att jag såg några kakor här för ett par veckor sen… men det va då attans att de ska va försvunna nu när jag ville bju dig på nåt gott.”

Skåpdörren gnisslade till när han stängde den och lutade sig mot diskbänken efter att ha skjutit in en trave använda tallrikar och kastruller.

”Tack, det är bra som det är”, sa Kicki och öppnade en plastkasse som varit dold bakom henne när hon kom men nu pöste ut i hennes knä.”Jag skulle bara lämna de här garnerna till henne. Hon bad mig om det men jag har inte hunnit förrän nu. Det har ju blivit så inne med handarbete igen så hon hade blivit sugen på att sticka. Vad konstigt att hon inte sa till mig att hon skulle bort… hur länge blir hon borta?”

”Ja, du… den fan som visste det… Men jag reder mig som du ser.”

”Men det är så olikt henne”, sa Kicki.

”Det är inget att oroa sig för. Hon dyker här så fort hon trampat färdigt.”

”Men vin… dricker hon ens det?”

”Inte fan vet väl jag. Det kanske hon gör. Hon får göra va fan hon vill vad mig anbelangar. Här är hon i alla fall inte och kommer hon nu så ber jag henne dra igen. Så det så. Nu kan du gå. Jag har inget att bju dig på så det finns ingen mening med att du blir kvar. Nu tänkte jag sätta mig i soffan och koppla av. Kanske unna mig en öl också. Det får va hur det vill med Maggan och bli hur det blir. Så det så.”

”Hasse…”, sa Kicki och höjde ena handen som för att lugna honom. ”Har jag sagt nåt fel? Jag…”

”Gå bara och låt mig va ifred.”

”Ja… men då lägger jag kassen här så kan hon…”

”Dra åt helvete säger jag.”

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s