Skrivpuff,6:e september, 2018.

Upprörd.

 

Varför är du så upprörd, utbrast Molly och sköt fram hakan så att hon såg ut som en nidbild av sig själv. Kan du inte släppa det där? Det är ingenting. Jag har inte nåt ihop med honom. Vi sågs på stan, bara. Du inbillar dig en massa. Fattar inte varför du inte kan slappna av lite? Det här tjatet frestar på. Har du nån agenda eller nåt? Eller vad vill du?

Jag har…

Fan vad jag hatar när du avbryter mig. Det är så himla oförskämt. Jag trodde inte att du var sån, men uppenbarligen hade jag fel. Det är väl bara vad man kan vänta sig av mig. Att jag har fel och att jag gör fel. Fel, fel, fel. På det viset är jag nog enkel. Ingen annan är lika förutsägbar som jag. ’Vad ska Molly hitta på nu?’ ’Jag vet inte, men jag VET att det kommer bli nåt fel.’ Jag är så fruktansvärt trött på det där nu. Hör du det? Trött! Om alla förutsätter att jag kommer att göra fel hela tiden så kommer jag ju aldrig att kunna göra rätt. Så enkelt är det och är det mitt fel? Skulle inte tro det!

Men…

Men vad då?

Ja, men…

Vad då men, sa jag? Hör du dåligt nu eller?

Om jag bara…

Ja, men kom igen då! Om du bara, vad då?

Molly, jag…

Hör du hur du låter? Som en desperat jävla idiot. Du sitter och inbillar dig saker om vad jag gör när du inte är med, får för dig en massa i din lilla inskränkta hjärna och så har du mage att skylla på mig! Ja, jag vet att Peter är en gammal pojkvän till mig. Men det var faktiskt hundra år sen som vi var ihop och det är inte så himla konstigt om jag faktiskt är lite nyfiken på hur det är med honom nu för tiden och det utan att vara intresserad på nåt annat sätt. Faktiskt. Men du litar inte på mig. Vet du hur det känns, va? Va??

Nej, jag…

Du vad då? Du, du, du… det är bara du hela tiden. Aldrig tänker du på mig. Så egoistisk är du. Jag fattar inte ens varför vi är tillsammans. Du vill väl bara inte att jag ska bli ihop med nån annan, antar jag… det är väl för smärtsamt för ditt ego, va? Kan du inte bara säga nåt till ditt försvar? Istället bara står du där… som vanligt. Du skulle se hur du ser ut… som en fårskalle.

Håll tyst en stund så att jag får säga nåt nån gång!

Ja, men prata då, för i helvete!

Det var nåt jag såg… ja, på Facebook…. Jag har aldrig trott att du gjort nånting. Men så var det nåt som dök upp där och som fick mig att fundera… Nettan hade kommenterat och grattat så det kom liksom upp i mitt flöde…

Hur känner du Nettan? Skit i det, förresten.  Men vad stod det, då?? Kläm fram det nån gång! Satan, vad jobbig du kan va…

Ja, men den där Peter som du sa var ditt ex, hade lagt upp att han inte längre var singel.

Jaha? Vad har det med mig att göra??

Det stod att han inlett ett förhållande…

Ja, det är väl för fan vad man brukar ha gjort om man inte längre är singel!

Ett förhållande med dig, Molly.

2 thoughts on “Skrivpuff,6:e september, 2018.

  1. Jag undrar vem som avbryter och är oförskämd. Inte svårt att klura ut. Jag skulle ha blivit vansinnig av att behöva lyssna på Molly. Man får akta sig nu för tiden med FB och allt som kan publiceras som man kanske inte är medveten om. Bra scen! Om än frustrerande ;-).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s