Gastkramande

Inspirerat av Skrivpuff.

 

Hon skulle fan krama skiten ur Börje när hon såg honom. Det var inte första gången han gjorde så här. Just typiskt honom att göra det vid mest idiotiska tillfället nu när det börjat en ny snygg kille i plugget. En dag skulle han få igen, den självgode smilfinken. Tina knöt näven så att knogarna vitnade. Naglarna lämnade halvmåneformade märken i handflatan. Hon svor åt svedan. Just typiskt henne att börja skada sig själv också. Sån jävla idiot hon var. Han hade nog rätt, Börje, när kan kallade henne för korkskalle. Det var ett av de mildare epitet han givit henne. De andra ville hon inte ens tänka på. Ändå kom han alltid undan. Tina fattade inte hur han gjorde för att lyckas utföra de mest gastkramande spratt mot henne och samtidigt vara familjens gullegris. Alla sa att han var så fantastiskt snäll. Jo, jättesnäll. Om man nu tycker att daggmaskar innanför nattlinnet var snällt. Eller att få en komocka kastad mot de nytvättade jeansen från Gul och blå som man köat i flera timmar för att kunna köpa.

Hon sa ifrån, precis så som läraren brukade säga till klassens hackkyckling när de värsta översittarna var på honom. Men det hjälpte henne lika lite som den där stackaren på skolgården. Oftast blev det värre. Hon snappade åt sig borsten från sminkbordet och den genom det långa blonda håret. På nåt sätt skulle hon få sin hämnd.  Men hur? Repa alla hans vinyler? Nej, det skulle hon aldrig komma undan med. Kanske förstöra nån av hans inlämningsuppgifter? Men han gjorde ju läxorna så sällan och alltid lika hafsigt att det inte skulle göra nån skillnad för honom. Punktera hjulet på moppen var en möjlighet. Men skulle det få honom att fatta att det var hon som börjat hämnas och därmed sluta trakassera henne il ren panik? Knappast. Skulle han nånsin sluta? Inte troligt.

 

– Min brorsa brukar kissa i sängen, sa Tina till Gittan och gjorde en min av avsky. Du får lova att inte säga det till nån, men det händer att han bajsar på sig också. Du håller tyst om det, eller hur?

 

Gittan drog ett halsbloss innan hon nickade och log med ett grin som fick det att knyta sig i magen på Tina. Hade hon gått för långt som sagt det där till skolans största glappkäft? Å andra sidan visste hon säkert att det gick ett rykte om att hon hade klamydia. Och det trots att hon fortfarande var oskuld. Hon hade aldrig ens haft en pojkvän och nu hade Börje gjort det kört för henne på den punkten också. Han kunde likaväl få lida lite själv.

 

– Det hänger alltid kallingar på tork, sa Tina lågt. Morsan är skitsur. Tvingar honom att skölja ur dom själv.

– Jag visste ju att Börje var taskig mot alla men inte att han var så jävla äcklig också., sa Gittan och sög på ciggen som om den vore enda sättet för henne att få luft. Men oroa dig inte. Your secret is safe with me.

Ett illmarigt flin drog över Gittans ansikte samtidigt som hon slängde fimpen på marken. Tina såg på hur hon nonchalant kvävde den med en platåsko som fick henne att se minst en decimeter längre ut än hon var. När Gittan tog henne under armen och gick med henne över skolgården mot ingången kände Tina sig stärkt. Även om planen inte gick i lås skulle hon säkert vara garanterad en plats bland de häftigaste i hela plugget. Hon skulle alltid kunna förse dem med hemligheter om den stöddige killen ett par klasser över dem. Tids nog skulle Börje fatta att han låg illa till om han inte slutade jävlas med henne.

4 thoughts on “Gastkramande

  1. I början av texten känner jag hur orden gör att jag får utlopp för instängda aggressioner. Måste ha varit skönt att skriva också. Sen blir jag vemodig. Ser den ensamstående morsan med ungar hon inte har tid med. Associerar till min ungdomstid. Slutet 1960-tal/början 1970 (Gul och blå, bland annat gör det). Så bra skrivet!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s